Bit by Bit

From Friday, October 18, 2019 9:00 AM
to Friday, October 18, 2019 2:00 PM

UPINITK

Open online activity

info@upinitk.ba

Bosne Srebrene br.19, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

UPINITK (Association of Professors and Informatics Teachers in the Tuzla Canton) has a plan to coordinate actions in primary and secondary schools in Tuzla Canton, Federation of Bosnia and Herzegovina. The best students will be invited to the final event where they will present their ideas and projects and will receive awards.

https://upinitk.ba

    Primary school Secondary school Employed adults
    Basic programming concepts Software development Robotics Unplugged activities Visual/Block programming Game design 3D printing

Nearby upcoming activities:

PyKids in 6 lessons
Sat, Sep 18, 2021 7:00 PM
Planirana je edukacija učenika u programskom jeziku Python. Kao platforma za edukaciju koristit će se Zoom ili Big Blue Button putem stranice online.upinitk.ba. Učenicima će kroz 6 časova biti predstavčjene sve draži i mogućnosti programskog jezika Python. Na kraju je predviđena jedna zabavna provjera znanja kroz timsko takmičenje.
Let's play Arduino
Sat, Oct 9, 2021 8:30 AM
Učenici gimnazije informacionih tehnologija pri JU Gimnazija "dr. Mustafa Kamarić" u saradnji sa volonterima BH Future Foundations će imati priliku da kroz cjelodnevnu radionicu urade niz praktičnih primjera programiranjem Arduino uređaja.
Moja dinamična web stranica
Mon, Oct 18, 2021 7:00 PM
U okviru Meet and Code 2020 pravili smo događaj Moja prva web stranica koji se pokazao kao jako uspješan. Ove godine želimo otići korak dalje, i na tu web stranicu koju smo napravili koristeći HTML i CSS tehnologije dodati i JavaScript te je učiniti dinamičnom. Za učešće u ovom događaju nije potrebno prethodno poznavanje izrade stranica, jer ćemo i ovaj put prvo početi od HTML-a (ali se nećemo baviti stilom) i napraviti jednostavnu strukturu stranice, a zatim na nju dodati različite elemente kao što su dugme i linkovi, napraviti forme za unos podataka i slično. Pošto je poznato kako za web development vlada veliko interesovanje, mladima želimo pokazati šta je sljedeći korak u razvoju web stranica. Učesnicima događaja ostavljamo mogućnost da ovu radionicu samo slušaju ili rade paralelno sa predavačem. Svakako će događaj biti snimljen i učesnicima naknadno poslat video materijal. Smatramo da će ova radionica biti relativno jednostavna za paralelan rad, vodeći se iskustvima od prethodne godine. Za rad je potreban jednostavan program kao Notepad++ Ovaj događaj je namijenjen učenicima srednjih škola i starijih razreda osnovnih škola. Zainteresovani se mogu prijaviti na broj 061 100 031.