Bit by Bit

From Friday, October 18, 2019 9:00 AM
to Friday, October 18, 2019 2:00 PM

UPINITK

Open online activity

info@upinitk.ba

Bosne Srebrene br.19, Tuzla, Bosnia and Herzegovina

UPINITK (Association of Professors and Informatics Teachers in the Tuzla Canton) has a plan to coordinate actions in primary and secondary schools in Tuzla Canton, Federation of Bosnia and Herzegovina. The best students will be invited to the final event where they will present their ideas and projects and will receive awards.

https://upinitk.ba

    Primary school Secondary school Employed adults
    Basic programming concepts Software development Robotics Unplugged activities Visual/Block programming Game design 3D printing

Nearby upcoming activities:

IT GIRLS
Sun, Jan 7, 2024 8:00 AM

IT GIRLS je školska sekcija koja svakog petka od 13:15 do 14:00 ima aktivnosti u Osnovnoj školi Kiseljak. Aktivnosti se temelje na izradi različitih projektata uz pomoć ARDUINO opreme od same skice, dizajna, hardvera pa do softvera projekta.

 

Sekcija je dio IT GIRLS inicijative i namjenjena je djevojčicama ali je pohađaju i dječaci. Ideja je da se što više djevojčica uključi u svijet programiranja i kodiranja.

Osnovni koncepti programiranja
Mon, Oct 14, 2024 4:00 PM

Osnovni koncepti programiranja. Širenje digitalne pismenosti na kreativan i inspirativan način.

Baš je IN biti GREEN, 17 ciljeva održivog razvoja (agroturistički tehničari)
Sat, Oct 7, 2023 12:00 AM

U sklopu eTwinning projekta: Baš je In biti Green održat će se mnoge aktivnosti o dekodiranju 17 ciljeva održivog razvoja te će se o jednome cilju podrobnije izvijestiti na prikladan način. Pomoću digitalnog alata Genilly dekodirat će se interaktivna slika, slagalica.