Az internet veszélyei gyermekkorban!

From Saturday, October 20, 2018 3:00 PM
to Saturday, October 20, 2018 4:00 PM

Mátételke Község Önkormányzata

Other

onkormanyzat@matetelke.hu

Mátételke, Magyarország

Az internet és cyber világ veszélyei a gyermekekre. Adatvédelem, játékfüggőség és közösségi oldalak használatának kockázatai. Cyber térbeli viselkedési normák.

http://Https://matetelke.hu

    Primary school Secondary school
    Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

ROBOTCSÁMBORGÁS
Fri, Oct 14, 2022 10:00 AM

Fári János szakértő számos, az oktatásba beépíthető eszközt, a kódolást, robotikát megkedveltető játékot, robotot mutat be alsó tagozatos gyerekeknek. A logikus, algoritmikus gondolkodást fejlesztő eszközökkel játékos módon fejlődnek a gyerekek kognitív készségei, digitális kultúrájuk.
A nagy tér lehetővé teszi, hogy a résztvevők forgószínpad-szerűen kipróbálhassanak minden eszközt, megtapasztalhassák a kódolás élményét.
A bemutatón a gyerekeknek lehetőségük nyílik megismerni a BeeBot, BlueBot, Microbit, Cozmo, Makey-Makey, Tinkerbots, Stem Robotmouse, Korg Little Bits Synth Kit és játékrobotok (robotkutyák…) működését, programozhatóságát.
ScottieGo! társasjátékkal való ismerkedés során a játék minden érzékszervet bevonva vezeti be a gyerekeket a programozás és logikus gondolkodás világába. Megmutatja, hogyan lehet összetett problémákat megoldani és csapatban dolgozni. A gyermekek felfedezhetik, hogy a technológiát a szórakozáson kívüli célok elérésére is használhatják. Fejleszti az analitikus gondolkodásmódot. Segíti az algoritmusok megértését.

Keresd a jelszót!
Thu, Oct 20, 2022 9:00 AM

A szegregált intézmény tanulóinak korosztályonként lesznek külöböző nehézségű feladatok. A feladatok állomásokon lesznek, ahol a feladat megoldása után kapnak egy jelszó darabot! A jelszó darabok összegyűjtése után a jelszóval egy ládát ki tudnak nyitni, amiben a jutalomfeladatot találják. Ha azt is helyesen megoldották, akkor felkerülhetnek a Codeweek falra!

Különböző offline feladtok lesznek( kódszínező, árnyéklirakó, cipőtánc, mozgáskód, mesefeldolgozás robotméhecskével, Magyarország Nemzeti parkjainak felfedezése robotméhecskével, Codycolor az aulában)

"Geometrician's Views" ErasmusPlus Project-math, art & tech
Wed, Oct 12, 2022 8:00 AM

We will use different tools such as GeoGebra, mbot, microbits to perform our activities in the Erasmus plus project "Geometrician's Views". The activities in the project combine mathematics, art and technology.

Also, we will observe chess in the world of technology and coding