Bornova Bilsem Coding

Bornova Bilsem Coding

From Saturday, October 6, 2018 9:00 AM
to Thursday, October 11, 2018 7:30 PM

Bornova Bilsem

Other

Evka 3 Mahallesi, 129/18. Sokak, Bornova/İzmir, Türkiye

Bornova Science and Art Center is working for gifted and talented students aged between 7-14. Our #codeweek event is about "learning algorithmic thinking with code.org", "block programming with scratch" and "robotic programming with Arduino". Also, we are going to visit all the classes in our center during the day to illustrate coding and #codeweek.

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Software development Robotics

Longitude: 27.253475
Latitude: 38.464909
Geoposition: 38.464909,27.25347529999999

Nearby upcoming activities:

2/A Sınıfı Kodlama Yapıyor
Tue, Sep 17, 2024 1:25 PM

7-8 yaşındaki öğrencilerim bilgisayarsız kodlama yapmayı ve kod yazmayı öğreniyor.

Kodladık öğrendik, kodlattık öğrettik
Mon, Oct 21, 2024 9:23 PM

Lise öğrencilerimizin Almanca öğrenirken modern kodlama tekniklerini öğrenmeleri ve bunu da dil edinim sürecine yedirmeleri hedeflenmektedir.Bunun için kodlayarak ve eğlenerek dil öğrenme araçları ve içerikleri geliştirme çalışmaları yapılacaktır.Akabinde de geliştirdikleri bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama çıktıları 6-8 yaş arasındaki öğrenci gruplarında dil öğretim aracı olarak kullanılacaktır.

Bu plan,

-Hem küçük yaştaki çocukların hem de lise öğrencilerinin kodlama ve dil öğrenim süreçlerine katkıda bulunur.

-Öğrenci gruplarının sosyal ve bilişsel becerileri geliştirmelerine olanak sağlar.

-Faydalılık yönünden sosyal çalışma, süreçler bakımından bilimsel uygulamalar kategorisinde yürütülür.

19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI HAFTASINDA KODLUYORUZ
Wed, May 14, 2025 3:48 PM

Öğrencilerimizle birlikte blok tabanlı programlama aracında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı temalı etkinlikler yapacağız, web2 araçlarını kullanarak video hazırlayacağız, yapay zeka araçları ile müzik hazırlayacağız.