Obiteljski dan kodiranja u Elektrotehničkoj školi - radionica HTML5 i Java

From Tuesday, October 9, 2018 4:30 PM
to Tuesday, October 9, 2018 8:00 PM

Elektrotehnička škola Zagreb

Other

Konavoska ulica 2, Zagreb, Croatia

Cilj radionice je popularizacija kodiranja i cjeloživotno obrazovanje, stjecanje novih vještina i postizanje više razine komunikacije roditelja i djece. U prvom dijelu radionice roditelji će uz pomoć svoje djece pokrenuti i napisati jednostavni Java program, a u drugom dijelu će ga ugraditi u web dokument napisan u HTML5 jeziku. Radionicu organiziraju profesori Andrea Bednjanec i Vatroslav Zuppa Bakša u sklopu predmeta Skriptni jezici i web programiranje i Napredno i objektno programiranje koji se predaju u Elektrotehničkoj školi učenicima smjera Tehničara za računalstvo, čiji će roditelji prisustvovati radionici. Učenici programiraju u Javi u okviru predmeta Napredno i objektno programiranje kod profesora Vatroslava Zuppe Bakše, a kodiraju u skriptnom jeziku HTML5 u ovkiru predmeta Skriptni jezici i web programiranje kod profesorice Andree Bednjanec. Ovom radionicom postiže se korelacija između tih dvaju predmeta, a ljudi koji nikad nisu programirali dobivaju pregled praktične primjene kodiranja u stvarnom životu. Oni ovdje nisu samo pasivni promatrači nego aktivno učestvuju u kreiranju digitalnih sadržaja. Na radionicu su pozvani i roditelji učenika iz ostalih razreda uz prethodnu najavu radi organizacije prostora.

    Secondary school Employed adults Unemployed adults Other (see description)
    Basic programming concepts Web development Software development Playful coding activities Visual/Block programming Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

First Lego Legue - Meštri
Fri, Dec 1, 2023 8:00 AM

Tim učenika sudjeluje u First Lego League projektu i priprema se za Smotru izvršavajući različite zadatke i temeljne vrijednosti uz pomoć Lego elemenata i Lego Spike robota.

Kroz VR u svijet profesija
Mon, Apr 15, 2024 8:00 AM

Učenici 8. razreda sudjelovat će u projektu u kojemu će u aplikaciji CoSpaces Edu izrađivati virtualna (AR i VR) iskustva kojima će predstaviti svoje odabrano zanimanje. Kako im uskoro predstoji upis u srednju školu, ova će aktivnost pomoći i olakšati im odabir njihovog budućeg zanimanja, a u kojoj će razvijati vještine pretraživanja i vrednovanja informacija te uporabe tehnologije u nastajanju (proširena i virtualna stvarnost).

Ukrotimo Lego robota
Tue, Oct 15, 2024 1:00 PM

Programiranje Lego robota s programom Spike.