Keeping up with technology - Coding in rural areas

From Friday, October 20, 2017 11:29 AM
to Friday, October 20, 2017 11:29 AM

E-Civis

Other

ana-maria@e-civis.eu

DJ203C, Mihăileşti, Romania

Technology is causing major societal changes in the world. There are studies that raise awareness about the loss of jobs, but they also underline that fact that new ones will be created. However, in rural areas, where most of the citizens have no digital skills how can one talk of the possibility of new jobs? These citizens are bound to be left behind in this new tech society if we don't act on it. The program that we propose will consist of coding lessons for school pupils in 2 schools in rural area. They will have a chance to build a modular robot and start programing it. The lessons will be organized in the 2 schools in Mihailesti village.

http://www.e-civis.eu/

    Primary school
    Robotics
    #saptamanaroboticii

Nearby upcoming activities:

Ne jucam învățăm să programam!
Thu, Oct 14, 2021 8:00 AM
Vom discuta despre calculatoare și cât de importante sunt ele în viața noastră, apoi vom încerca să înțelegem cum funcționează (noțiuni generale). Utilizând Code.org, elevii învață primii pași în programare.
COMBATEREA DEZINFORMARII IN MEDIUL ONLINE
Sun, Oct 10, 2021 12:00 AM
„Nevoia de a avea un Internet lipsit de informații false sau înșelătoare nu a fost nicicând mai presantă ca în timpul pandemiei de coronavirus.” (Comisia Europeană pe Twitter) „Dezinformarea“ este înțeleasă drept procesul de creare, prezentare și diseminare de informații false sau înșelătoare verificabile, cu scopul de a obține avantaje economice sau de a induce intenționat publicul în eroare, informații care pot cauza prejudicii interesului public. În era digitală, suntem expuși în permanență la informații, de la chestiuni politice, la reclame și campanii de marketing, care nu ajung la noi fără alt filtru decât capacitatea proprie de a evalua critic validitatea acestora. Informațiile părtinitoare par a fi deosebit de dificil de identificat pentru populația cu un grad mai scăzut de competență mediatică. Informațiile false sau înșelătoare se răspândesc online într-un ritm fără precedent. Din acest motiv, este important să găsim instrumente fiabile, cu ajutorul cărora să combatem această problemă, cu precădere în domeniul educației.
O stea creează stele
Wed, Oct 20, 2021 11:00 AM
Lecția va dura 2 ore și se adresează elevilor cu CES. Se vor forma grupe de lucru, fiecare având un elev cu CES. Cu ajutorul imprimantei 3D, elevii vor crea un monument istoric la alegere.