Build your own computer

Organized by:

muzej.4pi.si & parents & KUD Jezersko

Contact email:

peter@4pi.si

Happening at:

Zgornje Jezersko 62, 4206 Zgornje Jezersko, Slovenia

From Monday, October 13, 2014 6:00 PM
to Monday, October 13, 2014 7:30 PM

Description:

Children will be introduced with basic components of computers, they will build its own small notebook computers from paper and create applications for it During the workshop also old home computers will be available to play with original Logo. Event will be held in the Jezersko Library.

This activity is for:

  • Pre-school children

Main themes:

  • Basic programming concepts
  • Hardware

Tags:

  • Slovenia
  • Logo
  • retro computers

Share the activity:

October 2014
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Nearby upcoming activities:

Scratch connects several generations

Tue, Oct 1, 2019 9:00 AM

In October, we will conduct workshops where students will help their parents and grandparents to program in Scratch.

Strojno učenje: priporočilni modeli (intermediate)

Tue, Oct 8, 2019 5:00 PM

Delavnica 'Strojno učenje: priporočilni modeli (intermediate)' bo nadgradnja delavnice 'Strojno učenje: priporočilni modeli (za začetnike)'. Na prvi delavnici bodo udeleženke_ci v sprogramirali program, ki uporabniku predlaga film glede na njegove preference, na nadaljevalni (na katero se lahko prijavijo tudi tisti, ki prve niso obiskali, imajo pa osnovno znanje programiranja v pythonu) pa se bodo osredotočile na pridobivanje in zajem podatkov iz spletnih virov. Vsak posameznik si bo izbral vrsto podatkov in mesto, iz katerega jih želi pridobiti, nato pa bo na podlagi podanega primera prilagodil program za svoj primer. Podatke bo ustrezno prečistil in jih pripravil za nadaljnjo uporabo. Na koncu bo vsak na lastnih podatkih zgradil priporočilni model. Namen delavnice je spoznati zajem in predpripravo podatkov, bistvenih vidikov strojnega učenja. Z delavnico želimo udeleženke_ce informirati o dosežkih žensk v znanosti, tehnologiji in umetnosti. Mladim želimo omogočiti neposredno izkušnjo sodelovanja z mentorico, ki je programerka in inženirka, sicer pa zaposlena na VESOLJE-SI. Poleg praktičnih znanj s področja znanosti in tehnologije bo mentorica predstavila tudi pomen sodelovanja žensk v tehnoloških in znanstvenih poklicih ter zakaj je za obe področji dobro, da znotraj njiju sodelujejo različni ljudje.

Strojno učenje: priporočilni modeli (za začetnike)

Sat, Oct 5, 2019 10:00 AM

Na delavnici 'Strojno učenje: priporočilni modeli (za začetnike)', ki jo bo vodila matematičarka in programerka Ana Smerdu, bodo udeleženke_ci v sprogramirali program, ki uporabniku predlaga film glede na njegove preference, in problematizirali search/recommendation-engine, tarčno oglaševanje in umetno ustvarjanje trendov. Obstajajo trije glavni principi grajenja modelov za priporočanje, to so modeli, ki temeljijo na splošni priljubljenosti, na ocenah podobnih uporabnikov in na vsebini. Na delavnici se bodo udeleženke_ci spoznali s slednjim, ki za vhodni podatek vzame film, ki je všeč uporabniku, preuči njegovo vsebino (zgodba, žanr, igralska zasedba, režiser ...) in priporoči filme, ki so po teh parametrih podobni izbranemu filmu. Pri tem se bodo spoznali z osnovami programiranja v pythonu, uporabo knjižnic sklearn, numpy in pandas ter osnovami strojnega učenja. Z delavnico želimo udeleženke_ce informirati o dosežkih žensk v znanosti, tehnologiji in umetnosti. Mladim želimo omogočiti neposredno izkušnjo sodelovanja z mentorico, ki je programerka in inženirka, sicer pa zaposlena na VESOLJE-SI. Poleg praktičnih znanj s področja znanosti in tehnologije bo mentorica predstavila tudi pomen sodelovanja žensk v tehnoloških in znanstvenih poklicih ter zakaj je za obe področji dobro, da znotraj njiju sodelujejo različni ljudje.