Build your own computer


Organized by:

muzej.4pi.si & parents & KUD Jezersko

Contact email:

peter@4pi.si

Happening at:
Zgornje Jezersko 62, 4206 Zgornje Jezersko, Slovenia

From Monday 13th of October 2014 at 18:00 to Monday 13th of October 2014 at 19:30

Description:

Children will be introduced with basic components of computers, they will build its own small notebook computers from paper and create applications for it During the workshop also old home computers will be available to play with original Logo. Event will be held in the Jezersko Library.

More information:

http://muzej.4pi.si/2014/10/delavnica-zgradi-svoj-prvi-racunalnik.html

This event is for:
  • Pre-school children
Main themes:
  • Basic programming concepts
  • Hardware
Tags:
  • Slovenia
  • Logo
  • retro computers
Share the event:
October 2014
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Nearby upcoming events:

Programiranje različnih računalniških in mobilnih iger je postalo pravi hit. Ampak kako sploh začeti programirati? Kakšni programski jeziki obstajajo, kaj zmorejo in kako se z njimi ustvarja? Vse to in še več bomo spoznali na delavnici, kjer bomo na koncu izdelali tudi čisto svojo igro in ji postavili tudi svoja pravila. Naučili se bomo procesov, ki v programiranju omogočajo, da pravilno segmentiramo naše delo in izzive, ki nam jih le to nalaga. Računalniško igro bomo lahko tudi objavili na spletu in jo s sabo odnesli domov.
Start: Oct 15, 2018
Internet stvari je tema, ki predstavlja prihodnost jutrišnjega dne. Radovedni najstniki, v starosti 11 do 13 let, bodo na izobraževalnem doživetju Spletno spretno spoznali, kaj internet stvari (IoT) sploh je in zakaj bo v prihodnosti odigral tako pomembno vlogo v življenju posameznika. Svoje možgančke bodo napenjali prek različnih miselnih delavnic, spoznavanja tehnologije 5G, Bluetooth, LiFi, Blockchain, AI (umetne inteligence) in se tako naučili osnovnih konceptov delovanja novodobne tehnologije in interneta prihodnosti. Seveda pa se ne bomo dotaknili le teorije, temveč tudi prakse, saj bodo udeleženci prek nagrajenega sistema SAM Blocks, ki omogoča programiranje različnih senzorjev prek Bluetooth povezav, sami načrtovali, sestavljali in sprogramirali čisto pravo pametno mesto, mesto, ki bo prilagojeno prebivalcem leta 2034.
Start: Oct 20, 2018
Mladi nadobudneži se z internetom prvič srečajo pri devetih letih, kažejo evropske raziskave, za uspešen vstop v spletni svet pa potrebujejo znanja o varni in odgovorni uporabi novodobne tehnologije. Otroci bodo na izobraževalnem doživetju na zabaven način spoznali dvojiški sistem, ki ga računalniki uporabljajo za medsebojno komuniciranje, spoznali bodo pojem algoritmov in ugotovili, da le ti niso pomembni le v računalništvu, temveč tudi v vsakdanjem življenju, ter si izdelali zapestnice s skrivnimi napisi, ki jih lahko preberejo le bistri programerji. A za dobro poznavanje novodobne tehnologije ni pomemben le tehnični vidik, temveč tudi vsebinski. Otroci bodo prek zabavne kratice TINNG, ki si jo je mogoče hitro zapomniti, spoznali osnovna načela ohranjanja lastne varnosti na spletu ter prek zagotavljanja zasebnosti svojih osebnih podatkov, ki jih na spletu nikoli nikomur ne smejo zaupati.
Start: Oct 20, 2018
Spoznali se bomo s poklicem programerja. Ogledali si bomo filmček in se pogovorili o poklicu.
Start: Oct 19, 2018