Open Coding & Robotics Day


Organized by:

Albanian ICT Academy, Shkolla e Kuqe

Contact email:

albanianictacademy@gmail.com

Happening at:
Rruga Thanas Ziko 63, Tirana, Albania

From Thursday 12th of October 2017 at 11:00 to Thursday 12th of October 2017 at 13:00

Description:

Albanian ICT Academy në kuadër të Code Week organizon në Shkollën e Kuqe "Open Coding & Robotics Day". Ditën e enjte më datë 12 Tetor, Albanian ICT Academy vazhdon të punojmë me fëmijët në një nga mega-eventet për të renditur Shqipërinë si pjesë e edukimit të fëmijëve në kodim dhe robotikë. Albanian ICT Academy ofron metodat më inovatore të edukimit në fushën e Teknologjisë së Informacionit. Misioni ynë është të sjellim inovacion në edukimin e fëmijëve e të rinjve si dhe të zhvillojmë njohuritë e të rrisim kapacitetet në fushën e teknologjisë dhe shkencave kompjuterike në Shqipëri! Keni dëshirë të programoni lojra dhe të krijoni robotë me teknologjitë më të fundit dhe trjanues profesionistë? Gjithçka është gati! Na duheni vetëm ju!

More information:

https://www.facebook.com/pg/albanianictacademy/photos/?ref=page_internal

This event is for:
  • Elementary school students
Main themes:
  • Mobile app development
  • Robotics
  • Game design
Tags:
  • Code
  • Robotics
  • AlbanianCodeWeek
  • AlbanianICTAcademy
Share the event:
October 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Nearby upcoming events:

Code the future
Start: Oct 10, 2018
Front of Mirror is about all people and all ages that they have seen themself front of mirror and in to mirror and beyaound mirror.
Start: Oct 10, 2018
Një lojë e thjeshte ku fillestarët mund të zbulojnë se çfarë kodimi është mbi të gjitha dhe konceptet kryesore prapa kodit, pa dhënë shpjegime. Nëpërmjet disa seri pyetjesh, lojtari udhëhiqet për të menduar rregullat e kësaj gjuhe dhe për të mësuar nga gabimet e tij. Objektivat Kjo lojë është një hyrje në konceptin e programimit. Pas mbarimit të mësuesit të heshtur, një lojtar nuk do të jetë domosdoshmërisht i aftë të shkruajë kodin, madje edhe atë themelor, por ka një pasqyrë të asaj që është kodi dhe ka zotëruar disa koncepte themelore në lidhje me të. Mund të përdoret përfundimisht për të marrë përsipër bllokimin mendor shpeshherë fillestarët kur përpiqen të kuptojnë programimin ose ekuacionet matematikore.
Start: Oct 6, 2018
In our society, technology and the online world have a great impact on student life. Education related to online safety should start with home security, but it is not the responsibility of our parents, teachers should be able to provide students and students with all the tools they need to face the world online in a way of authorization and accountability. This event aims to provide teachers and students with the knowledge, advice and essential tools to address a wide range of issues such as online abuse, cyberbullying, seizure, creating positive online relationships that impact on technology in health and wellbeing and above all hate speech and radicalization. We will discuss youth support strategies and help them develop robust and responsive online and offline behaviors. A wide range of resources will be provided that can be used in schools and participants are asked to share their experiences, challenges and successes. objective: Understand the importance of providing a safer and better internet for children and young people. Target people: Teachers, parents, students, executives, managers, employers
Start: Oct 17, 2018