Python for beginners [Teden programiranja FRI]

From Tuesday, October 14, 2014 6:00 PM
to Friday, October 17, 2014 9:00 PM

Faculty of Computer and Information Science

Other

sk@fri.uni-lj.si

Večna pot 113, University of Ljubljana, Faculty of Computer and Information Science, 1000 Ljubljana, Slovenia

This three-day workshop (tuesday, thursday and friday) will guide you through basic programming concepts in Python. It is intended for everyone who wants to learn how to code. We especially encourage high school teachers to join the class.

    Secondary school Higher Education Post graduate students Employed adults Unemployed adults
    Basic programming concepts
    python beginners FRI

Nearby upcoming activities:

Povej svojo zgodbo s Twine
Sat, Oct 23, 2021 9:00 AM
Namen srečanja je uporaba programiranja za pripovedovanje zgodb in ustvarjanje video iger za izobraževalne namene. Srednješolci bodo z uporabo odprtokodnega orodja za pripovedovanje interkativnih zgodb načrtovali in implementirali svoje igre z nelinearno zgodbo, ki bo temeljila na odločitvah. Vsebina iger bo povezana z zgodovinskim dogajanjem. Preko razvoja igre bodo mladi raziskovali zgodovinsko temo in razmišljali, kako lahko informacije o njej predajo skozi igro naprej vrstnikom. Znotraj procesa bodo osvojili Twine in se spoznali s programiranjem v HTML. Dogodek se bo odvil na platformi GatherTown. Zahtevnost delavnice se bo prilagodila predznanju udeležencev.
Let there be SMART light
Sat, Oct 23, 2021 9:00 AM
Pametno upravljanje razsvetljave je pomemben steber pri uresničevanju ciljev za večjo energetsko učinkovitost in zmanjševanje svetlobne onesnaženosti mest prihodnosti. Udeleženci na dogodku poleg teoretičnega znanja pridobijo / spoznajo internet stvari (IoT), tehnologijo, ki predstavlja prihodnost jutrišnjega dne. Spoznajo kako jo koristno uporabiti in zakaj bo v prihodnosti odigrala tako pomembno vlogo v življenju vsakega posameznika. Seveda pa se na dogodku ne bomo dotaknili le teorije, temveč predvsem prakse, saj bodo udeleženci s pomočjo online platforme Micro:Bit-a, sami načrtovali, sestavljali in sprogramirali čisto pravi sistem/prototip. Pridobljene veščine: Računalniško razmišljanje, oblikovalec digitalnih tehnologij, digitalni državljan, digitalna zasebnost. Cilji dogodka: - razumeti in uporabiti temeljna načela in koncepte računalništva; - pridobiti praktične izkušnje s pisanjem računalniških programov ter reševanje vsakodnevnih težav s pomočjo novodobne tehnologije; - oceniti in uporabiti informacijsko tehnologijo za analitično reševanje težav; - postati odgovorni, kompetentni, samozavestni in kreativni uporabniki informacijske in komunikacijske tehnologije.
Zaščitimo drevesa
Sat, Oct 23, 2021 9:00 AM
Dobili smo nalogo ustvariti izdelek, ki pomaga zaščititi naše gozdove in se ob tem uspešno boriti proti krčenju gozdov. Želimo izdelek, ki ga je mogoče pritrditi na drevesa, da opozori organe pregona, če pride do nezakonite sečnje drevesa. Le kako se bomo lotili tega izziva? S pomočjo Micro:bit-a, ki ga bomo ustrezno sprogramirali in s tem opozorili na nezakonito sečnjo. Udeleženci spoznajo - razumeti in uporabiti temeljna načela in koncepte računalništva; - spoznajo se s konceptom blokovnega programiranja; - Spoznajo spremenljivke, pogojnike in senzorje, ki zaznavajo spremembe fizikalnih sil; - pridobiti praktične izkušnje s pisanjem računalniških programov; - reševanje vsakodnevnih težav s pomočjo novodobne tehnologije; - oceniti in uporabiti informacijsko tehnologijo za analitično reševanje težav; - postati odgovorni, kompetentni, samozavestni in kreativni uporabniki informacijske in komunikacijske tehnologije.