to Friday, February 28, 2025 7:56 PM
Deniz Kabuğu Sınıfı Kodlama Öğreniyor
Open in-person activity
Turkish
Ekonomi Üniversitesi, Teleferik, Sakarya Caddesi, 35330, Balçova, İzmir, TUR
''Aç Tırtıl'' hikayesinden yola çıkarak bir kodlama zemini hazırlanır. Bu zemin masada veya yerde olacak şekilde yaş grubuna göre ayarlanmış olan kare şeklindeki ızgaralardan meydana gelir. (Örn: 4 Yaş için 5x5 veya; 5 yaş için 7x7 karelerden oluşan ızgara tasarlanabilir.) · Hikayeyi ızgarada çalışmadan önce çocuklarla hikaye sıralama çalışması yapılır. Başlangıç ve bitiş noktalarını hikayedeki gibi tırtıl ile başlayıp kelebeğe dönüştüğü son haliyle tamamlanır. Kelebeğe dönüşene kadar geçen sürede tırtılın yedikleri Pazartesi günü 1 elma, Salı günü 2 armut, Çarşamba günü 3 erik, Perşembe günü 4 çilek, Cuma günü 5 portakal yer. Cumartesi günü ise bir sürü şey yer (1 dilim çikolatalı kek, bir külah dondurma, 1 turşu, 1 dilim peynir, bir dilim salam, 1 lolipop, 1 dilim vişneli turta, 1 sosis, 1 cupkek, 1 dilim karpuz). Pazar günü, yeşil bir yaprak olmak üzere ızgaradaki karelere yerleştirilir. Oyun öğretmen rehberliğinde bir tur oynanır, ardından çocuklardan biri yönerge veren biri kodları uygulayan olarak partner olur. Kodlama tırtıldan başlayarak tüm yiyecekler yendikten sonra kelebeğe dönüşene kadar devam eder. Aşağı, yukarı, sağ ve sol yön okları ile tırtılın ulaşması gereken yiyeceğe göre yönergeler kodlanır (1 adım yukarı, iki adım sağ, bir adım yukarı vb.) Izgara tamamlandıktan sonra partnerler yer değiştirip ızgarayı tekrar eder.
Not: Etkinlik ''Kafası Karışık Bukalemun'' kitabına da uyarlanabilir.
-
Pre-primary education
-
Playful coding activities
Nearby upcoming activities:
Doğayı Seviyorum Kodlayarak Koruyorum
Aim of this study is, to create awareness for earth on primary school students.
MiniCoder’larla Almanca
Lise öğrencileri kodlama ve eğitsel oyunlar aracılığıyla anaokulu öğrencilerine Almanca'nın temel kelimelerini öğretmeyi amaçlamaktadır. Kodlama temelli etkinliklerde, lise öğrencileri eğlenceli ve renkli dijital aktiviteler tasarlayarak, küçük yaş gruplarının Almanca diline giriş yapmalarını kolaylaştırır.
Kodladık öğrendik, kodlattık öğrettik
Lise öğrencilerimizin Almanca öğrenirken modern kodlama tekniklerini öğrenmeleri ve bunu da dil edinim sürecine yedirmeleri hedeflenmektedir.Bunun için kodlayarak ve eğlenerek dil öğrenme araçları ve içerikleri geliştirme çalışmaları yapılacaktır.Akabinde de geliştirdikleri bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama çıktıları 6-8 yaş arasındaki öğrenci gruplarında dil öğretim aracı olarak kullanılacaktır.
Bu plan,
-Hem küçük yaştaki çocukların hem de lise öğrencilerinin kodlama ve dil öğrenim süreçlerine katkıda bulunur.
-Öğrenci gruplarının sosyal ve bilişsel becerileri geliştirmelerine olanak sağlar.
-Faydalılık yönünden sosyal çalışma, süreçler bakımından bilimsel uygulamalar kategorisinde yürütülür.