Γνωρίζω τον προγραμματισμό με το Scratch

From Thursday, October 17, 2024 10:06 AM
to Friday, October 25, 2024 10:06 AM

Εκπαιδευτήρια Κ. Ανδρεαδη

Open in-person activity

Greek

Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη-Δημοτικό, 570 13, Ωραιόκαστρο

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προγραμματίζουν και ζωντανεύουν το όνομα τους. Αρχικά εισαγουμε ενα αντικείμενο με τη χρήση της ζωγραφικής, και γραφουμε το πρώτο γράμμα του ονόματος μας με το εργαλείο Text και με τα υπόλοιπα εργαλεία μορφοποιησης του δίνουμε τη μορφή που θέλουμε. Επαναλαμβάνουμε για ολα τα γράμματα του ονόματος μας. Έπειτα προγραμματίζουμε ενα ενα ολα τα γράμματα να κάνουν ενα η παραπάνω απο τα παρακάτω:

1.Οταν κάνουμε κλικ επανω του να αλλάξει χρώμα.

2. οταν γινει κλικ να περιστρέφετε (πχ για 15 μοιρες).

3. οταν γινει κλικ να αλλάζει το μέγεθος του γράμματος.

    Primary school
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

«ο Ελμερ και τα χρώματα»
Tue, Oct 15, 2024 4:33 PM

Tα παιδιά θα εισαχθούν στις έννοιες του προγραμματισμού, προγραμματίζοντας την μελισσούλα ΄΄beebot''  σε διαδρομές που σκοπό έχουν την μίξη χρωμάτων ώστε να φτάσει στο χρώμα ΄΄στόχο'' προκειμένου να βοηθήσουν τον Έλμερ τον ελέφαντα να κάνει πολύχρωμους τους φίλους του.

Art Coding
Mon, Oct 21, 2024 8:52 PM

Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα έχουν επιλεγεί πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν αθλήματα. Η μασκότ της τάξης μας ο Άρης θέλει να επισκεφτεί τον ιππόδρομο και να παρακολουθήσει ιπποδρομίες.  Οι μαθητές καλούνται να τον βοηθήσουν να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή προγραμματίζοντας το αυτόματο αυτοκίνητο του (Beebot) καθώς ο Άρης δεν οδηγεί.

CODEWEEK και 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Wed, Oct 16, 2024 6:48 AM

Διαβάζουμε παραμύθια για την 28η Οκτωβρίου και καταγράδουμε τι μας κάνει χαρούμενους και τι στεναχωρημένους απο τις ιστορίες αυτές. Η νηπιαγωγός δείχνει μία εικόνα απο την ιστορία και ζητάει απο τα παιδιά να κατονομάσουν το συναίσθημα που τους προκαλεί. Με τη βοήθεια της μελισσούλας , οι μαθητές πρέπει να δημιουργήσουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει η μελισσούλα ,ωστε να πάει στη καρτέλα με το αντίστοιχο συναίσθημα.