«ο Ελμερ και τα χρώματα»

From Tuesday, October 15, 2024 4:33 PM
to Tuesday, October 22, 2024 4:34 PM

4o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Invite-only in-person activity

kzerzelidou@gmail.com

Greek

Μεγάλου Αλεξάνδρου 28, 570 13, Ωραιόκαστρο

Tα παιδιά θα εισαχθούν στις έννοιες του προγραμματισμού, προγραμματίζοντας την μελισσούλα ΄΄beebot''  σε διαδρομές που σκοπό έχουν την μίξη χρωμάτων ώστε να φτάσει στο χρώμα ΄΄στόχο'' προκειμένου να βοηθήσουν τον Έλμερ τον ελέφαντα να κάνει πολύχρωμους τους φίλους του.

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Πες - Βρες
Thu, Oct 17, 2024 10:54 PM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot.Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.

 

Art Coding
Mon, Oct 21, 2024 8:52 PM

Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα έχουν επιλεγεί πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν αθλήματα. Η μασκότ της τάξης μας ο Άρης θέλει να επισκεφτεί τον ιππόδρομο και να παρακολουθήσει ιπποδρομίες.  Οι μαθητές καλούνται να τον βοηθήσουν να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή προγραμματίζοντας το αυτόματο αυτοκίνητο του (Beebot) καθώς ο Άρης δεν οδηγεί.

CODEWEEK και 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Wed, Oct 16, 2024 6:48 AM

Διαβάζουμε παραμύθια για την 28η Οκτωβρίου και καταγράδουμε τι μας κάνει χαρούμενους και τι στεναχωρημένους απο τις ιστορίες αυτές. Η νηπιαγωγός δείχνει μία εικόνα απο την ιστορία και ζητάει απο τα παιδιά να κατονομάσουν το συναίσθημα που τους προκαλεί. Με τη βοήθεια της μελισσούλας , οι μαθητές πρέπει να δημιουργήσουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει η μελισσούλα ,ωστε να πάει στη καρτέλα με το αντίστοιχο συναίσθημα.