CODEWEEK και 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

From Wednesday, October 16, 2024 6:48 AM
to Sunday, October 27, 2024 6:48 AM

2ο νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου

Open in-person activity

Greek

2ο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου, Νεοχωρούδας, 570 13, Ωραιόκαστρο

Διαβάζουμε παραμύθια για την 28η Οκτωβρίου και καταγράδουμε τι μας κάνει χαρούμενους και τι στεναχωρημένους απο τις ιστορίες αυτές. Η νηπιαγωγός δείχνει μία εικόνα απο την ιστορία και ζητάει απο τα παιδιά να κατονομάσουν το συναίσθημα που τους προκαλεί. Με τη βοήθεια της μελισσούλας , οι μαθητές πρέπει να δημιουργήσουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει η μελισσούλα ,ωστε να πάει στη καρτέλα με το αντίστοιχο συναίσθημα.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

"Ανακαλύπτοντας το αρχικό του ονόματός μας"
Thu, Oct 17, 2024 10:50 PM

Σε ένα διαμορφωμένο επιδαπέδιο πλέγμα 5Χ5 υπάρχουν τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί γίνεται το "ρομποτάκι" και καλείται να αναγνωρίσει το αρχικό του, να τοποθετήσει τα βελάκια με τη σωστή σειρά και να εκτελέσει την διαδρομή και να φτάσει στο αρχικό του γράμμα.

Η κωδικοποίηση είναι παντού"
Mon, Oct 14, 2024 10:54 PM

Οι μαθητές «διαβάζουν» τον κώδικα μιας εικόνας προκειμένου να τη δημιουργήσουν και να βρουν τη λύση σε αινίγματα που αφορούν στα συναισθήματα. Καθώς χρωματίζουν τα κουτάκια που αντιστοιχούν στα εικονοστοιχεία (pixel) της εικόνας ανακαλύπτουν την ψηφιοποιημένη εικόνα. Κάθε ψηφιοποιημένη εικόνα που θα δημιουργηθεί αντιστοιχεί σε ένα συναίσθημα , το οποίο πρέπει να ονομάσουν τα παιδιά.

"Πες Βρες"
Mon, Oct 14, 2024 11:02 PM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot.

 

Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας

Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.