Art Coding

From Monday, October 21, 2024 8:52 PM
to Tuesday, October 22, 2024 8:56 PM

2nd Kindergarten School of Palaiokastro Thessaloniki

Open in-person activity

Greek

Neochoroudas, 570 13, Oraiokastro, GRC

Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα έχουν επιλεγεί πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν αθλήματα. Η μασκότ της τάξης μας ο Άρης θέλει να επισκεφτεί τον ιππόδρομο και να παρακολουθήσει ιπποδρομίες.  Οι μαθητές καλούνται να τον βοηθήσουν να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή προγραμματίζοντας το αυτόματο αυτοκίνητο του (Beebot) καθώς ο Άρης δεν οδηγεί.

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

CODEWEEK και 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Wed, Oct 16, 2024 6:48 AM

Διαβάζουμε παραμύθια για την 28η Οκτωβρίου και καταγράδουμε τι μας κάνει χαρούμενους και τι στεναχωρημένους απο τις ιστορίες αυτές. Η νηπιαγωγός δείχνει μία εικόνα απο την ιστορία και ζητάει απο τα παιδιά να κατονομάσουν το συναίσθημα που τους προκαλεί. Με τη βοήθεια της μελισσούλας , οι μαθητές πρέπει να δημιουργήσουν τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει η μελισσούλα ,ωστε να πάει στη καρτέλα με το αντίστοιχο συναίσθημα.

"Ανακαλύπτοντας το αρχικό του ονόματός μας"
Thu, Oct 17, 2024 10:50 PM

Σε ένα διαμορφωμένο επιδαπέδιο πλέγμα 5Χ5 υπάρχουν τα αρχικά γράμματα από τα ονόματα των παιδιών. Το κάθε παιδί γίνεται το "ρομποτάκι" και καλείται να αναγνωρίσει το αρχικό του, να τοποθετήσει τα βελάκια με τη σωστή σειρά και να εκτελέσει την διαδρομή και να φτάσει στο αρχικό του γράμμα.

Η κωδικοποίηση είναι παντού"
Mon, Oct 14, 2024 10:54 PM

Οι μαθητές «διαβάζουν» τον κώδικα μιας εικόνας προκειμένου να τη δημιουργήσουν και να βρουν τη λύση σε αινίγματα που αφορούν στα συναισθήματα. Καθώς χρωματίζουν τα κουτάκια που αντιστοιχούν στα εικονοστοιχεία (pixel) της εικόνας ανακαλύπτουν την ψηφιοποιημένη εικόνα. Κάθε ψηφιοποιημένη εικόνα που θα δημιουργηθεί αντιστοιχεί σε ένα συναίσθημα , το οποίο πρέπει να ονομάσουν τα παιδιά.