Πες - Βρες

From Thursday, October 17, 2024 10:54 PM
to Thursday, October 31, 2024 10:54 PM

6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Open in-person activity

Greek

Καβασιτού & Ελευθερίου Βενιζέλου, 570 13, Ωραιόκαστρο

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot, όπου οι παίκτες θα πρέπει να αναγνωρίσουν λέξεις που ξεκινούν από συγκεκριμένο γράμμα και να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι μια δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό και απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το αρχικό τους γράμμα και να προγραμματίζουν το beebot.Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα, το οποίο απεικονίζει αντικείμενα που ξεκινούν  από τα 24 γράμματα της αλφαβήτας. Επίσης, περιλαμβάνονται και 24 κάρτες αποστολής. Ο παίκτης επιλέγει μία κάρτα αποστολής, η οποία τον καλεί να αναγνωρίσει ανάμεσα σε δύο αντικείμενα, ποιο ξεκινά από ένα συγκεκριμένο γράμμα. Μόλις ο παίκτης βρει το αντικείμενο, προγραμματίζει το ρομπότ να οδηγηθεί στο αντίστοιχο τετράγωνο.

 

    Pre-primary education
    Robotics Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

«ο Ελμερ και τα χρώματα»
Tue, Oct 15, 2024 4:33 PM

Tα παιδιά θα εισαχθούν στις έννοιες του προγραμματισμού, προγραμματίζοντας την μελισσούλα ΄΄beebot''  σε διαδρομές που σκοπό έχουν την μίξη χρωμάτων ώστε να φτάσει στο χρώμα ΄΄στόχο'' προκειμένου να βοηθήσουν τον Έλμερ τον ελέφαντα να κάνει πολύχρωμους τους φίλους του.

Art Coding
Mon, Oct 21, 2024 8:52 PM

Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα έχουν επιλεγεί πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν αθλήματα. Η μασκότ της τάξης μας ο Άρης θέλει να επισκεφτεί τον ιππόδρομο και να παρακολουθήσει ιπποδρομίες.  Οι μαθητές καλούνται να τον βοηθήσουν να ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή προγραμματίζοντας το αυτόματο αυτοκίνητο του (Beebot) καθώς ο Άρης δεν οδηγεί.

“Ρομπότ-Δασοφύλακες: Φυτεύουμε το Δάσος του Μέλλοντος”
Thu, Oct 17, 2024 10:06 PM

Τα παιδιά προγραμματίζουν ρομποτάκια για να αναδασώσουν ένα “κατεστραμμένο” δάσος σε μια μακέτα. Καθοδηγούν τα ρομπότ τους να φυτέψουν μικρά δέντρα σε προκαθορισμένα σημεία, μαθαίνοντας για τη σημασία της δεντροφύτευσης και της αναδάσωσης. Στη συνέχεια, τα παιδιά μπορούν να τοποθετήσουν καρτελάκια με ζώα, δείχνοντας πώς το δάσος επηρεάζει τη ζωή των ζώων που ζουν εκεί. Η δραστηριότητα συνδυάζει περιβαλλοντική εκπαίδευση με βασικές αρχές προγραμματισμού, προσφέροντας μια δημιουργική και βιωματική προσέγγιση στη μάθηση, που εμπνέει τα παιδιά να σκεφτούν το μέλλον του πλανήτη.