Η μικρή κουκουβάγια χάθηκε...

From Monday, October 21, 2024 9:00 AM
to Thursday, October 31, 2024 1:00 PM

1st Liti's Kindergarten, Thessaloniki Greece

Open in-person activity

Greek

Liti, GRC

Βασιμένο στο ομώνυμο παραμύθι: Χάθηκα. Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από το δέντρο ενώ κοιμόταν και χάθηκε. Ψάχνει να βρει τη μαμά της και είναι λυπημένη. Ο σκίουρος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει, αλλά κάνει λάθη... Μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή κουκουβάγια να βρει τη μαμά της; Τοποθετούμε στο πλέγμα τις εικόνες των ζώων, αρκούδα, λαγός, βάτραχος και κουκουβάγια. Τα παιδιά πρέπει να οδηγήσουν τη μικρή κουκουβάγια στη μαμά της.

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Η μικρή κουκουβάγια χάθηκε..
Mon, Oct 21, 2024 9:00 AM

Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι: Χάθηκα.Η μικρή κουκουβάγια έπεσε από το δέντρο ενώ κοιμόταν και χάθηκε. Ψάχνει να βρει την μαμά της και είναι λυπημένη. Ο σκίουρος προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει, αλλά κάνει λάθη... Μπορείτε να βοηθήσετε τη μικρή κουκουβάγια να βρει τη μαμά της; Τοποθετούμε στο πλέγμα τις εικόνες των ζώων, αρκούδα, λαγός, βάτραχος και κουκουβάγια. Τα παιδιά πρέπει να οδηγήσουν τη μικρή κουκουβάγια στη μαμά της.

Σώστε το σπίτι από τη φωτιά
Mon, Oct 21, 2024 3:21 AM

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για το Beebot όπου οι παίκτες θα πρέπει να προγραμματίσουν το ρομπότ να οδηγηθεί στο σπίτι για να μπορέσουν οι πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά. Πρόκειται για μία δραστηριότητα που συνδυάζει τη φωνολογική ενημερότητα και τον προγραμματισμό που απευθύνεται σε νήπια που τώρα μαθαίνουν να προγραμματίζουν το Beebot.

Η πίστα του Beebot είναι ένα επιδαπέδιο πλέγμα . Με τα πλαστικά τουβλάκια δημιουργούμε το δρόμο που οδηγεί στο σπίτι που καίγεται.

 

Γνωρίζω τον προγραμματισμό με το Scratch
Thu, Oct 17, 2024 10:06 AM

Οι μαθητές και οι μαθήτριες προγραμματίζουν και ζωντανεύουν το όνομα τους. Αρχικά εισαγουμε ενα αντικείμενο με τη χρήση της ζωγραφικής, και γραφουμε το πρώτο γράμμα του ονόματος μας με το εργαλείο Text και με τα υπόλοιπα εργαλεία μορφοποιησης του δίνουμε τη μορφή που θέλουμε. Επαναλαμβάνουμε για ολα τα γράμματα του ονόματος μας. Έπειτα προγραμματίζουμε ενα ενα ολα τα γράμματα να κάνουν ενα η παραπάνω απο τα παρακάτω:

1.Οταν κάνουμε κλικ επανω του να αλλάξει χρώμα.

2. οταν γινει κλικ να περιστρέφετε (πχ για 15 μοιρες).

3. οταν γινει κλικ να αλλάζει το μέγεθος του γράμματος.