video games made with Scratch

From Monday, October 14, 2024 12:58 PM
to Monday, November 4, 2024 12:58 PM

Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου

Open in-person activity

Greek

Ελευθερίου Βενιζέλου 112 - 114, Περιστέρι Αττικής

Οι μαθητές του Γυμνασίου μας θα δημιουργήσουν, διαφορετικής δυσκολίας και διαφορετικού περιχομένου βιντέο παιχνίδια σε γλώσσα προγραμματισμού Scratch. H δημιουργία παιχνιδιών μέσω του προγραμματισμού, έχει σαν σκοπό να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές πως όλες αυτές οι εφαρμογές με τις οποίες ασχολούμαστε καθημερινά δε δουλεύουν με ένα μαγικό τρόπο, αλλά αξιοποιούν απλές εντολές που καθορίζουν τη συμπεριφορά τους. Τέλος θα διαπιστώσούν ότι όλοι μπορούν να δημιουργήσουν τεχνολογία!

https://www.avgouleaschool.gr/

    Other (see description)
    Game design

Nearby upcoming activities:

Δημιουργία ιστοσελίδας
Mon, Oct 14, 2024 8:56 AM

Οι μαθητές θα πρέπει να δημιουργήσουν μία ιστοσελίδα με τη χρήση html και css στο CodePen.

Το θέμα της σελίδας θα είναι:

«Ταξιδεύω στον κόσμο»

και θα περιέχει η ιστοσελίδα τους κείμενα, πίνακες, φόρμες, εικόνες, συνδέσους και ό,τι άλλο έχουμε δει.

«Και τώρα τι νιώθω;»
Fri, Oct 11, 2024 7:14 PM

Οι μαθητές «διαβάζουν» τον κώδικα μιας εικόνας προκειμένου να τη δημιουργήσουν και να βρουν τη λύση σε αινίγματα που αφορούν στα συναισθήματα.

Καθώς χρωματίζουν τα κουτάκια που αντιστοιχούν στα εικονοστοιχεία (pixel) της εικόνας ανακαλύπτουν την ψηφιοποιημένη εικόνα. Κάθε ψηφιοποιημένη εικόνα που θα δημιουργηθεί αντιστοιχεί σε ένα συναίσθημα , το οποίο πρέπει να ονομάσουν τα παιδιά.

Η δική μας ανθοδέσμη
Mon, Oct 14, 2024 10:48 AM

Οι μαθητές σε ομάδες ή ατομικά, με βάση τον πίνακα "ΤΑ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ" του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ δημιουργούν με κώδικα τη/τις δική-ές τους ανθοδέσμη-ες.

Αρχικά παρατηρούν τον πίνακα και τον αναλύουν για τις τεχνικές, υλικά, τεχνοτροπίες που χρησιμοποίησε ο ζωγράφος.

Έπειτα συζητούν και ξεχωρίζουν τα μέρη των ηλιοτρόπιων (σπόροι, πέταλα, βλαστός/μίσχος, φύλλα). Ο/η εκπαιδευτικός δείχνει και τις αντίστοιχες καρτέλες (υπάρχουν στο padlet/υλικά).

Αποφασίζουν ανά ομάδα ή ατομικά ποια λουλούδια θα δημιουργήσουν στο δικό τους βάζο και με ποια υλικά. Για παράδειγμα παπαρούνες ή μαργαρίτες ή τουλίπες κα. κατασκευάζοντάς τα ή με χαρτόνι ή με υλικά της φύσης ή ανακυκλώσιμα υλικά ή lego κα.

Κάθε ομάδα ή μαθητής τοποθετεί τις καρτέλες για τον κώδικα που θέλει να χρησιμοποιήσει ώστε να συνθέσει τη/τις δική-ές τους ανθοδέσμη-ες. Έχοντας μπροστά του ένα βάζο είτε με χαρτόνι είτε ζωγραφισμένο είτε με όποιο άλλο υλικό που επιθυμεί δημιουργεί τον κώδικα με τις καρτέλες. Για παράδειγμα:

ΜΙΣΧΟΣ - ΜΙΣΧΟΣ - ΜΙΣΧΟΣ - ΣΠΟΡΟΙ - ΣΠΟΡΟΙ - ΣΠΟΡΟΙ - ΠΕΤΑΛΑ -

ΠΕΤΑΛΑ - ΠΕΤΑΛΑ - ΦΥΛΛΑ - ΦΥΛΛΑ - ΦΥΛΛΑ - ΦΥΛΛΑ - ΦΥΛΛΑ - ΦΥΛΛΑ.

Αφού έχει φτιάξει τον κώδικα που επιθυμεί τοποθετεί τα υλικά και το είδος του λουλουδιού που έχει αποφασίσει να συνθέσει μέσα στο βάζο. Αν έβαλε, όπως παραπάνω 3 φορές το μίσχο θα ζωγραφίσει/τοποθετήσει τρεις μίσχους στο βάζο, έπειτα τρεις κύκλους σπόρων κ.ο.κ.