to Friday, October 25, 2024 1:00 PM
Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα
Open in-person activity
Greek
Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα Ηράκλειο Κρήτης
Τοποθετούμε καρτέλες με εικόνες φθινοπώρου, φύλλα που πέφτουν, σύννεφα, βροχή,αποδημητικά πουλιά, φρούτα, ξηροί καρποί στο πλέγμα κινήσεων-χαλί του Beebot.Δίνουμε στα παιδιά το ζάρι στο οποίο απεικονίζονται οι ίδιες εικόνες φθινιπώρου που βρίσκονται στο πλέγμα-χαλί του Beebot.Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι και ανάλογα με την εικόνα φθινοπώρου που απεικονίζεται σχεδιάζουν τη διαδρομή του Beebot την οποία θα ακολουθήσει για να φτάσει στην αντίστοιχη εικόνα φθινοπώρου.Τα παιδιά περιγράφουν την εικόνα φθινοπώρου.
-
Pre-primary education
-
Playful coding activities
Longitude: 22.955558
Latitude: 39.074696
Geoposition: 39.07469623,22.95555794
Nearby upcoming activities:

Ταξίδι στο Διάστημα
Σε ένα μεγάλο χαρτόνι χωρισμένο σε τετράγωνα τα παιδιά ζωγραφίζουν το διάστημα και κολλούν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Με ψηφιακό λογισμικό φτιάχνουμε έναν τροχό που περιλαμβάνει όλους τους πλανήτες. Κάθε παιδί είναι αστροναύτης, γυρίζει τον τροχό δυο φορές και σχεδιάζει ΄σε χαρτί το διαστημικό ταξίδι του από τον πρώτο πλανήτη που έφερε ο τροχός στον δεύτερο πλανήτη. Δεν επιτρέπεται να περάσουν από τετράγωνο που έχει άλλον πλανήτη. Προγραμματίζουν τη μελισσούλα Bee-Bot με βάση το σχέδιό τους και το ταξίδι ξεκινάει!

Environmental STEMgineers coding activity as an unplugged activity with pixels and a combination of numbers, letters and colors
The coding activity promotes sustainability, artistic creativity and math.

Mελέτη και προώθηση ενός στόχου αειφορίας μέσω της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης
Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., δημιουργούμε και παρουσιάζουμε μια παρέμβαση για τη μελέτη ενός στόχου αειφορίας, την εφαρμογή των σταδίων της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης για την ενεργό πολιτειότητα με την προώθηση του στόχου σε γονείς, κοινότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.