Φθινόπωρο

Φθινόπωρο

From Monday, October 14, 2024 9:30 AM
to Friday, October 25, 2024 1:00 PM

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα

Open in-person activity

amaliakouratora@gmail.com

Greek

Νηπιαγωγείο Αγίου Σύλλα Ηράκλειο Κρήτης

Τοποθετούμε καρτέλες με εικόνες φθινοπώρου, φύλλα που πέφτουν, σύννεφα, βροχή,αποδημητικά πουλιά, φρούτα, ξηροί καρποί στο  πλέγμα κινήσεων-χαλί του Beebot.Δίνουμε στα παιδιά το ζάρι στο οποίο απεικονίζονται οι ίδιες εικόνες φθινιπώρου  που βρίσκονται στο πλέγμα-χαλί του Beebot.Τα παιδιά ρίχνουν το ζάρι και ανάλογα με την εικόνα φθινοπώρου που απεικονίζεται  σχεδιάζουν τη διαδρομή του Beebot  την οποία θα ακολουθήσει για να φτάσει στην αντίστοιχη εικόνα φθινοπώρου.Τα παιδιά περιγράφουν την εικόνα φθινοπώρου.

    Pre-primary education
    Playful coding activities

Longitude: 22.955558
Latitude: 39.074696
Geoposition: 39.07469623,22.95555794

Nearby upcoming activities:

Ταξίδι στο Διάστημα
Mon, Feb 3, 2025 10:47 PM

Σε ένα μεγάλο χαρτόνι χωρισμένο σε τετράγωνα τα παιδιά ζωγραφίζουν το διάστημα και κολλούν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Με ψηφιακό λογισμικό φτιάχνουμε έναν τροχό που περιλαμβάνει όλους τους πλανήτες. Κάθε παιδί είναι αστροναύτης, γυρίζει τον τροχό δυο φορές και σχεδιάζει ΄σε χαρτί το διαστημικό ταξίδι του από τον πρώτο πλανήτη που έφερε ο τροχός στον δεύτερο πλανήτη. Δεν επιτρέπεται να περάσουν από τετράγωνο που έχει άλλον πλανήτη. Προγραμματίζουν τη μελισσούλα Bee-Bot με βάση το σχέδιό τους και το ταξίδι ξεκινάει!

Environmental STEMgineers coding activity as an unplugged activity with pixels and a combination of numbers, letters and colors
Mon, Mar 17, 2025 10:58 PM

The coding activity promotes sustainability, artistic creativity and math.

Mελέτη και προώθηση ενός στόχου αειφορίας μέσω της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης
Mon, Apr 28, 2025 9:00 AM

Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., δημιουργούμε και παρουσιάζουμε μια παρέμβαση για τη μελέτη ενός στόχου αειφορίας, την εφαρμογή των σταδίων της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης για την ενεργό πολιτειότητα με την προώθηση του στόχου σε γονείς, κοινότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.