Βρες το αρχικό σου γράμμα

From Thursday, October 10, 2024 9:10 AM
to Thursday, October 10, 2024 10:00 AM

3ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου

Open in-person activity

manolitsap@yahoo.gr

Greek

Ελλάδα

Στα πλαίσια δραστηριοτήτων για εκμάθηση του αρχικού γράμματος του ονόματος μας, στρώνουμε στο χαλί στο κέντρο της παρεουλας τη διάφανη πίστα του Beebot. Έχουμε τοποθετήσει κάτω από τη διάφανη πίστα σε διάφορα σημεία τα αρχικά γράμματα των παιδιών της τάξης μας. Στόχος της δραστηριότητας είναι να μπορέσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν σωστό κώδικα προγραμματισμού του Beebot, ώστε να το κατευθύνουν στο αρχικό γράμμα του ονόματός τους.

    Pre-primary education
    Robotics

Longitude: 22.955558
Latitude: 39.074696
Geoposition: 39.074696,22.955558

Nearby upcoming activities:

«Ας κωδικο-παίξουμε με τα Συναισθήματα»
Mon, Feb 10, 2025 2:18 PM
Θα έρθουμε σε επαφή με τα Συναισθήματα, παίζοντας διάφορα παιχνίδια με Κώδικα. Διαλέξτε το παιχνίδι που σας αρέσει και ξεκινήστε! A. “Kinetic pixel-art play”. Κινητικό Παιχνίδι με Pixel Αrt. Tα παιδιά παίζουν ένα κινητικό παιχνίδι ακολουθώντας τον κώδικα, με στόχο να δουν την εικόνα που θα εμφανιστεί. Β. “Alphabet decoding” play. Αποκωδικοποιούμε ακολουθώντας τον εικονο-κώδικα του Αλφαβήτου ώστε να δούμε τις λέξεις που κρύβονται. Γ. “Brake the code” play. Τα παιδιά καλούνται να σπάσουν τον κώδικα. Διαβάσουν τον κώδικα και ζωγραφίζουν αντίστοιχα στον πίνακα τα pixels ώστε να δουν το συναίσθημα που κρύβεται εκεί. Δ. “Help bee bot trace the Emotion”. Tα παιδιά πετούν το ζάρι και καλούνται να καθοδηγήσουν τη μελισσούλα στο αντίστοιχο συναίσθημα
Αισθάνσου, σκέψου, δράσε!
Fri, Oct 18, 2024 9:56 AM

Προγραμματισμός χρησιμοποιώντας τη ρομποτική με χρήση arduino.

Βασικές έννοιες προγραμματισμού
Thu, Oct 24, 2024 1:15 PM

Στο πλαίσιο συμμετοχής μου στο μάθημα της διδακτικής των φυσικών επιστημών, στο νηπιαγωγείο I, υλοποίησα  προγραμματιστικές δραστηριότητες με την χρήση επιδαπεδιου ρομποτικού συστήματος, σε συνεργασία με τον νηπιαγωγείο Κλιματιάς.

Στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης αναμένεται να δημιουργηθεί αυτοσχέδια μακέτα προγραμματισμού, η οποία δύναται να αξιοποιηθεί από μαθητές προσχολικής ηλικίας με σκοπό να καλλιεργήσει την υπολογιστική του σκέψη.