ROBO STEAM

From Thursday, April 25, 2024 8:00 AM
to Thursday, April 25, 2024 10:00 AM

Școala Gimnazială „Grigore Moisil”

Open in-person activity

mih_gabi@yahoo.com

Romanian

Strada Mileniului 1, 440037, Satu Mare, ROU

Vom organiza, în Săptămâna Verde, o activitate în care voi îmbina activitatea de programare cu arta și creativitatea STEAM. În cadrul acestei activităţi, elevii vor fi ghidaţi de şoricelul Colby, un roboţel, pe care îl vor programa să se deplaseze înainte, la stânga sau la dreapta sau în sens invers. Elevii vor colora, cu ajutorul codurilor, imaginea unui robot. Robotul ROBO STEAM va prinde viață, după ce, cu ajutorul materialelor puse la dispoziție ( leduri, bandă de cupru cu adeziv și baterii tip pastilă), elevii vor face să lumineze inima robotului.

    Primary school
    Other Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Legea lui Ohm - determinari experimentale, grafice in Excel
Mon, May 13, 2024 12:00 AM
1. Colectarea datelor experimentale: Se colecteaza datele experimentale prin măsurarea tensiunii (V) și a curentului (I) în diferite puncte ale circuitului pentru a testa relația dintre tensiune și curent, așa cum este descrisă de Legea lui Ohm (U = I * R). 2. Introducerea datelor în Excel: Creează o foaie de calcul în Excel și introdu datele colectate în coloane separate pentru tensiune (V) și curent (I).. 3.Crearea graficului:Graficul ar trebui să reprezinte relația dintre tensiune și curent în circuit. 5. Interpretarea rezultatelor: Analiza graficului generat pentru a interpreta relația dintre tensiune, curent și rezistență în circuit. Compararea rezultatelor experimentale cu predicțiile teoretice ale Legii lui Ohm și formularea concluziilor despre corelația dintre ele. Prin utilizarea Excelului pentru a efectua determinări experimentale și pentru a genera grafice, vom putea organiza și analiza datele tale într-un mod structurat și vizual, facilitând interpretarea și înțelegerea rezultatelor experimentale.
Lumea Digitală a Poveștilor: O Călătorie Interactivă prin Cărți și Multimedia
Wed, Apr 17, 2024 12:00 AM

Această activitate combină lectura, explorarea și creativitatea pentru a oferi elevilor o experiență captivantă în lumea poveștilor. Prin intermediul multimedia și a tehnologiei digitale, elevii vor fi invitați să exploreze universul unei cărți populare și să participe la diferite activități interactive și creativie.

Obiective:

- Promovarea lecturii și a aprecierii cărților în rândul tinerilor.

- Integrarea tehnologiei digitale în experiența de lectură pentru a stimula interesul și implicarea.

- Dezvoltarea creativității și a gândirii critice prin explorarea și interpretarea textelor literare.

Activități propuse:

1. Prezentare și introducere: Se realizeaza o scurtă prezentare despre importanța lecturii și despre modul în care tehnologia poate îmbogăți experiența de lectură.

2. Lectură interactivă: Se alege o carte populară pentru tineri și se va citi împreună un pasaj sau un capitol. Elevii vor fi încurajați să discute despre poveste, personaje și teme.

3. Explorare multimedia: Utilizand tehnologia digitală elevii vor avea oportunitatea de a explora lumea cărții printr-o prezentare multimedia, care poate include imagini, videoclipuri, sunete și alte elemente interactive.

4 Reflectare și partajare: La sfârșitul activității, elevii vor avea ocazia să reflecteze asupra experienței lor și să împărtășească gândurile și impresiile lor cu ceilalți participanți.

Prin această activitate, urmaresc sa creez o legatura intre lectura și literatura si tehnologia digitală într-un mod captivant și educativ, oferind elevilor o experiență interactivă și stimulantă în cadrul bibliotecii.

 

#EU-Dezbat
Mon, Feb 5, 2024 12:00 AM

Dezbateri academice, pe formatul World Schools Style (WSS). Tematica: Parlamentul European

#epascnpr #cnpetruraresbn #EPAmbassadorSchools