Πες το Δυνατά!

From Friday, March 1, 2024 2:00 PM
to Wednesday, March 6, 2024 5:00 PM

2ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης

Open in-person activity

Greek

Αρχιμήδους - Νεάπολη Λακωνίας

Για την Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού δημιουργούμε ένα κώδικα. Αντικαθιστούμε τα γράμματα της αλφαβήτου με εικονίδια. Τα παιδιά γράφουν το σύνθημα τους και αντικαθιστούν κάθε γράμμα του μηνύματος με το αντίστοιχο εικονίδιο. Μετά σε ένα φύλλο αντιγράφουν τα εικονίδια και δημιουργούν το σύνθημα τους κωδικοποιημένο. Το αναρτούμε στο padlet για να το δούν τα άλλα συνεργαζόμενα σχολεία και να το αποκωδικοποιήσουν, αντικαθιστώντας τα εικονίδια με το αντίστοιχο γράμμα για να διαβάσουν το σύνθημα!

http://blogs.sch.gr/2nineapo

    Pre-primary education
    Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ
Mon, Oct 23, 2023 9:30 AM

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

Παίζοντας με την συμμετρία...στο χαρτί!
Thu, Mar 28, 2024 8:30 AM

Στα πλάισια της ελεύθερης ενασχόλισης των νηπίων στις γωνιές δραστηριοτήτων, στην γωνιά των μαθηματικών υπάρχουν παιχνίδια συμμετρίας σε χαρτί. Τα παιδιά επιλέγουν σχέδια και συμπληρώνουν το άλλο μισό της εικόνας προσπαθώντας να  είναι ίδιο τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα. 

Απόδραση από τον κήπο! Δραστηριότητα για το Νηπιαγωγείο.
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Προγραμματίστε τα Bee-Bot να αποφύγουν εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσουν από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Είναι μια δραστηριότητα κωδικα για μαθητές νηπιαγωγείου!