Robotika versenyre készülés

From Monday, June 3, 2024 2:00 PM
to Monday, June 3, 2024 4:00 PM

Jászapáti Gróf Széchenyi István Gimnázium

Open in-person activity

Hungarian

Jászapáti, 5130, Jászapáti, Jászapáti Járás, Jász-Nagykun-Szolnok, Vasút utca, HUN

 

Iskolánk nyertes Meet and Code eseménye: Go WRO. Ezen esemény keretein belül, szeretnénk az iskolánknak WRO pályát beszerezni és készülni a WRO versenyre. 

Ezen apropóból a szakkör tagjai készülnek nemcsak a WRO versenyre, hanem az éppen aktuális LEGO Sumo versenyekre is.

A felkészülés egész évben tart, több alkalmat is igénybe vesz egy versenyre való felkészülés. Szerencsére Sumo versenyből több is van egy évben. :)

https://szechenyi-jpti.edu.hu/

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Robotics Unplugged activities Playful coding activities Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Go WRO
Mon, Oct 9, 2023 10:00 AM

Iskolánk Meet and Code eseménye:

LeírásSzeretnénk az iskolánk Lego Sumo győztes robotika csapatával a LEGO WRO magyarországi versenyre felkészülni és részt venni. Az Önök támogatását a WRO pálya beszerzésére és csapatregisztrációra fordítjuk.
Az iskolánkban van egy lelkes kis programozó csapat, melynek tagjai szeretnék kipróbálni a WRO versenyt, de ehhez nincs anyagi forrásunk. A versenyben 10 főt indítunk több évfolyamról összeszedve. A versenyre a végleges létszámot a házi versenyek lebonyolításával határozzuk meg, így be tudjuk vonni szinte az egész iskolát és nagyon jó "programozós" délutánokat tudunk szervezni.
A célcsoport 5-11 évfolyam.
A pálya beszerzése után minden héten több szakköri alkalommal is a versenyre készülünk és körversenyekkel kiderítjük ki az évfolyam legjobbja, aki képviseli az iskolát a WRO versenyen.
WRO házi selejtező rendezése, október 9-én saját Lego Spike Prime készleteinkkel történik. A házi versenybe az egész iskola bevonása valamilyen formába: programozás, versenyzés, plakát készítés, tudósítás.... stb.
Az eseményről egy kisfilmet is készítünk a diákság részvételével, mellyel iskolánkat és a meet and code programot és a Codeweek eseményt kívánjuk népszerűsíteni.

Neumann 120
Mon, Oct 16, 2023 12:00 AM

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmával egy online szabadulószobás játékot készítettünk. A szabadulószoba feladatain keresztül bővebb betekintést tehetünk Neumann János életébe.

A játékhoz elengedhetetlen Neumann János önéletrajzának ismerete: https://njszt.hu/hu/page/neumann-janos-eletrajza

És itt: https://kepmas.hu/hu/neumann-janos-matematikus-informatikai-forradalom-elinditoja-neumann-elv-elso-szamitogep

Schoolnest: Find the hidden star!
Mon, Dec 11, 2023 9:00 AM

The holiday season is an opportunity for schools to discuss issues related to giving back, but also the search for elements that unite people. This action was inspired by the children's book "3 cats and a wish" where the heroes of the fairy tale looked in the sky to find a shooting star and shared a common wish, to remain friends forever.

The purpose of this activity is for students to decode specific paths with unplugged activities or the use of robotic equipment, with the goal of locating where the star is hiding and making a wish for a better future.

Instructions:

-Create a 4*4 square map

-Arrow path placement at the bottom as defined or as chosen by each team

-Using an animated object or robot to decode the path

-Hidden star detection and wishes.

The playful nature of this activity favors the development of decoding and programming skills, while fostering computational thinking in a fun and engaging way.

Link: https://www.canva.com/design/DAF2tmmAuog/5l3aEggwJD2pH3X2ded3aQ/edit?utm_content=DAF2tmmAuog&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton