ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

From Monday, October 23, 2023 9:30 AM
to Tuesday, April 30, 2024 9:30 AM

2ο Νηπιαγωγείο Κυμίνων

Open in-person activity

Greek

Κύμινα, Δήμος Δέλτα, Ν . Θεσσαλονίκης

ΛΥΣΕ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ

"Στον πόλεμο λέμε ΟΧΙ στην ------ λέμε ΝΑΙ"

Προετοιμασία.

Κωδικοποιούμε το γράμμα "Ε" το πρώτο γράμμα της λέξης Ειρήνης με βάση τον κώδικα 01, όπου για όσα "0" υπάρχουν αφήνουμε τόσα κουτάκια του πλέγματος χωρίς να τα χρωματίζουμε και για όσα "1"και για όσα "1" υπάρχουν χρωματίζουμε το κουτάκι. Στην συνέχεια προσκαλούμε τα παιδιά και τους γονείς τους να σπάσουν τον κώδικα.

Προϋπόθεση : τα παιδιά να αναγνωρίζουν την λέξη Ειρήνη (που είναι η λύση του αινίγματος ) από προηγουμενες δραστηριότητες.

ΛΥΣΗ

Προσκαλούμε τους μαθητές να σπάσουν τον κώδικα και να βρούν το πρώτο γράμμα της λέξης ώστε να έχουν ένα στοιχείο για την λύση του αινίγματος.

    Pre-primary education Primary school
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Παίζοντας με την συμμετρία...στο χαρτί!
Thu, Mar 28, 2024 8:30 AM

Στα πλάισια της ελεύθερης ενασχόλισης των νηπίων στις γωνιές δραστηριοτήτων, στην γωνιά των μαθηματικών υπάρχουν παιχνίδια συμμετρίας σε χαρτί. Τα παιδιά επιλέγουν σχέδια και συμπληρώνουν το άλλο μισό της εικόνας προσπαθώντας να  είναι ίδιο τόσο στο σχήμα όσο και στο χρώμα. 

Απόδραση από τον κήπο! Δραστηριότητα για το Νηπιαγωγείο.
Wed, Apr 10, 2024 12:00 AM

Προγραμματίστε τα Bee-Bot να αποφύγουν εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσουν από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Είναι μια δραστηριότητα κωδικα για μαθητές νηπιαγωγείου!

Let's Debate
Mon, Jan 8, 2024 8:00 AM

Στα πλαίσια του etwinning έργου : Let's Debate, οι μαθητές θα δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα που θα παρουσιάζει και θα τεκμηριώνει το έργο. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης της δραστηριότητας αυτής, οι μαθητές θα συλλέξουν και θα οργανώσουν πληροφορίες σχετικές με το eTwinning έργο μας, θα δημιουργήσουν περιεχόμενο που θα αναδεικνύει τα επιτεύγματα, τους στόχους και τις δραστηριότητες του έργου, θα μάθουν τα βασικά του HTML, CSS και ίσως JavaScript για τη δημιουργία της ιστοσελίδας και τέλος θα σχεδιάσουν την ιστοσελίδα, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη παρουσίασης του eTwinning έργου.

Στόχοι:

  1. 1. Εξάσκηση στις δεξιότητες προγραμματισμού και δημιουργίας ιστοσελίδων.
  2. 2. Συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των μαθητών μέσω του eTwinning.
  3. 3. Προώθηση της ψηφιακής παρουσίασης του eTwinning έργου κατά τη διάρκεια της EU Code Week.