ΤΗN ΤΑΞΗ ΜΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΣΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ

From Tuesday, October 10, 2023 12:00 AM
to Saturday, October 14, 2023 12:00 AM

7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Open in-person activity

Greek

Ιθάκης & Ρόδου, 121 33, Περιστέρι

 

Η εκπαιδευτικός μαζί με τα παιδιά δημιουργούν εικόνες πλακίδια των διαφορετικών κέντρων ενδιαφέροντος/ μάθησης της τάξης του νηπιαγωγείου μας στις οποίες αναγράφεται και ο αριθμός μαθητών που μπορεί να απασχοληθεί.

Στην πρώτη μας δραστηριότητα τα παιδιά ακολουθώντας την εικόνα κατευθύνονται προς τη γωνία και με ανάλογα με τον αριθμό διαλέγουν ένα φίλο του και απασχολούνται.

Χρησιμοποιώντας τις εικόνες, μαθαίνουμε τη διαδρομή των κέντρων ενδιαφέροντος για την τάξη μας.

Στη δέυτερη δραστηριότητα μας τα παιδιά αναλαμβάνουν το ρόλο του προγραμματιστή και της εικονικής μελισσούλας beebot. Κάθε ζευγάρι μαθητών που συμμετέχει καλείται να λύσει ένα γρίφο για να μπορέσει να επισκεφτεί το κέντρο μάθησης της τάξης του οποίου το γρίφο έχει επιλύσει. Η νηπιαγωγός δίνει το γρίφο και μόλις βρεθεί η απάντηση ο προγραμματιστής καλείται να κατευθύνει το μαθητή-beebot με μια ακολουθία εντολών , ώστε να φτάσει στο σωστό κέντρο μάθησης. Έτσι οι μαθητές κατονοούν τις έννοιες της χαρτογράφησης και του προγραμματισμού!

Στην πρώτη φάση της δραστηριότητας μας η δράση λαμβάνει χώρα εντός της σχολικής τάξης σε πραγματικές καταστάσεις, ενώ στη συνέχεια δημιουργούμε ένα εικονικό χαλάκι όπου τοποθετούνται οι εικόνες πάνω στα πλακίδια του και οι μαθητές ακολουθούν σε ζευγάρια την ίδια διαδικασία. 

Έχοντας την τάξη μας τον ανάλογα αριθμό κέντρων ενδιαφερόντων οι μαθητές μέσα απο αυτή τη παιγνιώδη διαδικάσια προγραμματισμού καταλήγουν να απασχολούνται στο κέντρο μάθησης.

    Pre-primary education
    Robotics Unplugged activities Playful coding activities Motivation and awareness raising

Nearby upcoming activities:

Απόδραση από τον κήπο
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Προγραμματίζουμε τη Bee-Bot να αποφύγει εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσει από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργήθηκε ως μέρος του  EU Code Week Local Training που διοργανώνεται από τους  επικεφαλής Leading Teachers   της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Αθήνα.

Προγραμματίζω στο περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας"
Mon, Oct 10, 2022 12:00 AM

Οι μαθητές της Β΄τάξης Λυκείου μαθαίνουν να προγραμματίζουν, αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες προγραμματισμού και εξοικειώνονται με τις βασικές προγραμματιστικές δομές αξιοποιώντας το προγραμματιστικό περιβάλλον "Διερμηνευτής της Γλώσσας".

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"
Mon, Sep 11, 2023 12:00 AM

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"