Οδηγώ το ρομπότ στο βιβλίο που θέλω να δανειστώ!

From Thursday, October 20, 2022 9:30 AM
to Friday, June 9, 2023 2:00 PM

20° ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Open in-person activity

Greek

ΔΟΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 20° ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Τα νήπια προκειμένου να δανειστούν ένα βιβλίο από την Ψηφιακή Δανειστική Βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα ζάρια, να "σπάσουν" τον κώδικα, να μετρήσουν δηλαδή τα "σημαδάκια" που υπάρχουν πάνω σε αυτά, με σκοπό να ανακαλύψουν τη διαδρομή και στη συνέχεια να προγγραματίσουν το ρομπότ (beebot) να την ακολουθήσει. Υπολογίζουν επομένως τον αριθμό των βημάτων που πρέπει να κάνει  το ρομποτάκι για να φτάσει στη  θέση που βρίσκεται το βιβλίο που θα δανειστούν. Στο τέλος  αποτυπώνουν στο χαρτί τη διαδρομή που ακολούθησε η μελισσούλα – ρομπότ. 

 

    Pre-primary education
    Unplugged activities

Nearby upcoming activities:

Save the Bees_The bee bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 PM

Στο ευρωπα:iκό eTwinning "Eco Team", έργο στο οποίο συμμετέχουμε  ένα από τα «οικολογικά αφιερώματα» του έργου αφορά δραστηριότητες σχετικές με την ζωή και διάσωση της μέλισσας.

Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν πίστα ρομποτική και να προγραμματίσουν το ρομποτάκι beebot να "χορέψει" τον χορό της μέλισσας.

Mε τις δράσεις μας συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας την Δευτέρα, 20 Μαΐου -World Bee Day 2024.

In the European eTwinning "Eco Team", a project in which we participate, one of the "ecological tributes" of the project concerns activities related to the life and rescue of the bee.

Kids and teams are challenged to create a robotics track and program the beebot robot to "dance" the bee dance.

https://padlet.com/32onipthess/the-bee-dance_bee-bot_europe-code-week-rczlbn75jp7lpajb

 

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"
Mon, Sep 11, 2023 12:00 AM

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"

We Code for a Sustainable World
Mon, Oct 17, 2022 8:30 AM

With this coding activity, we aim to use students' coding skills to support sustainability. A sustainable life is very important to protect our world. We can use technology positively and efficiently to support this. We organize this event to increase our students' awareness of sustainability and to develop their computational thinking skills at the same time.