Humanist Scratch

From Sunday, October 9, 2022 8:00 AM
to Friday, October 21, 2022 3:30 PM

Evanjelická základná škola Zlatice Oravcovej

Invite-only in-person activity

radomir.leicher@ezszo.sk

Slovak

Daxnerova 10/42, 979 01 Rimavská Sobota, Slovensko

In our school, we have been working in our own humanistic  Shamrock  "Trojlísto" project for several years. Through programming in Scratch, we will want to point out the social aspects of the activities and at the same time improve our programming in Scratch.

http://www.ezszo.sk

    Primary school
    Basic programming concepts Playful coding activities Visual/Block programming Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

O. STEAM Nap
Fri, May 3, 2024 8:30 AM

A ✨0.STE@M napunk✨során a tanulók STEAM mikroprojekteket valósítanak meg, a kísérő pedagógusokat pedig együtt gondolkozásra invitáljuk. Témánk: a STEAM foglalkozások integrálásának lehetősége a közoktatásban.

📣 A résztvevő csapatok STEAM eszközökhöz is hozzájuthatnak** a megrendezésre kerülő következő STEAM Napig. 🥇 🟡 Jelentkezés feltétele a Regisztrációs űrlap kitöltése, melyet először azokkal osztunk meg, akik a rendezvénnyel kapcsolatos online információs-, konzultációs alkalmunkon részt vesznek.

🟢Megjegyzés: A helyszín befogadóképessége korlátozva van, ezért a jelentkezések elfogadásakor a jelentkezés sorrendjét figyelembe fogjuk venni.

*A STEAM mikroprojektek általában rövid időtartamúak, akár néhány órásak is lehetnek, és többnyire kis csoportokban vagy akár egyénileg is megvalósíthatóak. Ezek a projektek lehetnek kísérletek, tervezési vagy művészeti feladatok, programozási gyakorlatok, kreatív feladatok vagy más olyan tevékenységek, amelyek összekapcsolják a tudományos és művészeti területeket.

**A résztvevő csapatok az alkalmon kapott űrlap kitöltésével sorsolásban vesznek részt, ill. kiválasztásra kerül a "legjobb, legkreatívabb," ötletét megosztó csapat.

Időpont: 2024.május 3. (péntek), 8:30-12:30

Helyszín INNOVATÍV KÖZPONT, JEDLIK ÁNYOS UTCA 7, KOMÁROM, (A KOMÁROMI KORZÓMÖGÖTT)

Országos Méh-Ész Logikai Verseny
Mon, Feb 5, 2024 9:00 AM

A verseny fő célja az algoritmikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztése, a résztvevők és a felkészítők érdeklődésének felkeltése a robotika, a programozás iránt.

Robotika versenyre készülés
Mon, Apr 29, 2024 2:00 PM

 

Iskolánk nyertes Meet and Code eseménye: Go WRO. Ezen esemény keretein belül, szeretnénk az iskolánknak WRO pályát beszerezni és készülni a WRO versenyre. 

Ezen apropóból a szakkör tagjai készülnek nemcsak a WRO versenyre, hanem az éppen aktuális LEGO Sumo versenyekre is.

A felkészülés egész évben tart, több alkalmat is igénybe vesz egy versenyre való felkészülés. Szerencsére Sumo versenyből több is van egy évben. :)