ROTTERDAMSE KIDS LEREN CODEREN


Organized by:

HET LAB Rotterdam; Het Lyceum Rotterdam

Contact email:

info@hetlabrotterdam.nl

Happening at:
Beukelsdijk 91, 3021 AE Rotterdam, Nederland

From Sunday 18th of October 2015 at 13:00 to Sunday 18th of October 2015 at 17:00

Description:

Wij gaan met twee keer 25 kinderen van 9-14 jaar programmeren in Scratch for Arduino. En zorgen er voor dat er resultaten te zien zijn: knipperende LEDjes, geluid, draaiende motortjes, etc. Met name kinderen uit Delfshaven worden uitgenodigd. We delen de middag in, in twee groepen: van een tot drie uur: de absolute geinteresseerde beginnelingen, van drie tot vijf: de meer gevorderden. Voor de ouders die meekomen: van harte welkom, de eerste 10 en de laatste 10 minuten ;-). We nemen aan dat we tzt voor jullie een interessant nevenprogramma hebben. Een aantal hele vriendelijke nerds staan klaar om te helpen waar nodig. De workshop wordt gegeven in de mooie kapel van Het Lyceum Rotterdam.

More information:

http://www.hetlabrotterdam.nl/

This event is for:
  • Elementary school students
  • High school students
Main themes:
  • Basic programming concepts
Tags:
  • Arduino
  • S4A
  • Scrath for Arduino
Share the event:
October 2015
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 


Nearby upcoming events:

NAVORMING Scratch is waarschijnlijk de bekendste programmeertaal voor kinderen. Bovendien is ze ook nog eens gratis dus wat houdt je tegen om zelf aan de slag te gaan? Als het antwoord is dat je er zelf nog niets of weinig van weet dan kan je nu deze workshop volgen en houdt niets je nog tegen om met je klas of eigen kinderen aan de slag te gaan. Na deze hands-on workshop kan ook jij starten. Onze lesgevers staan dagelijks zelf voor de klas dus zij kunnen jullie veel tips & tricks doorgeven. Workshops in de klas zijn altijd een enorm succes en de kinderen vinden het enorm leuk en heel binnenkort snap je waarom! Aangezien de kinderen moeten kunnen lezen raden wij deze workshop aan vanaf het 2de leerjaar. Doordat je de moeilijkheidsgraad makkelijk kan aanpassen is deze ook voor het secundair geschikt.
Start: Oct 7, 2019
NAVORMING Het lijkt niet zo evident, maar ook met kleuters zijn er vele leuke digitale mogelijkheden. Wij geven onze workshops vanaf de derde kleuterklas, maar als er langer rond een thema gewerkt kan worden kan dit zeker ook al in de lagere klasjes. Er is een aanbod van leuke apps, robots, maar Duplo heeft bv ook een set om programmeertechnieken aan te leren. In deze workshop laten we jullie de vele mogelijkheden zien die we zelf gebruiken en hoe we deze inzetten.
Start: Oct 7, 2019
NAVORMING Een robot programmeren spreekt toch altijd tot de verbeelding. Robo Wunderkind maakt de instapdrempel heel laag. De programmeeromgeving is niet blockly based zoals bij de meeste andere robots in dit genre wel het geval is, maar is ook heel toegankelijk. De robot is snel gebouwd en daarom is het ook mogelijk meerdere modellen te bouwen tijdens 1 workshop. Wij geven deze workshop al vanaf het 1ste leerjaar, maar ook de oudere leerlingen zijn zeker nog geïnteresseerd.
Start: Oct 10, 2019
NAVORMING Een robot programmeren spreekt toch altijd tot de verbeelding. M-Bot is een zeer betaalbare robot die wordt geprogrammeerd in een programmeeromgeving die enorm hard lijkt op het gekende Scratch. Daarom is het ook heel leuk om bv hiermee de Scratch kennis naar een ander niveau te brengen. In deze hands-on workshop leer je zelf deze robot te programmeren.
Start: Oct 10, 2019