ROTTERDAMSE KIDS LEREN CODEREN

From Sunday, October 18, 2015 1:00 PM
to Sunday, October 18, 2015 5:00 PM

HET LAB Rotterdam; Het Lyceum Rotterdam

Other

info@hetlabrotterdam.nl

Beukelsdijk 91, 3021 AE Rotterdam, Nederland

Wij gaan met twee keer 25 kinderen van 9-14 jaar programmeren in Scratch for Arduino. En zorgen er voor dat er resultaten te zien zijn: knipperende LEDjes, geluid, draaiende motortjes, etc. Met name kinderen uit Delfshaven worden uitgenodigd. We delen de middag in, in twee groepen: van een tot drie uur: de absolute geinteresseerde beginnelingen, van drie tot vijf: de meer gevorderden. Voor de ouders die meekomen: van harte welkom, de eerste 10 en de laatste 10 minuten ;-). We nemen aan dat we tzt voor jullie een interessant nevenprogramma hebben. Een aantal hele vriendelijke nerds staan klaar om te helpen waar nodig. De workshop wordt gegeven in de mooie kapel van Het Lyceum Rotterdam.

http://www.hetlabrotterdam.nl/

    Elementary school students High school students
    Basic programming concepts
    arduino S4A Scrath for Arduino

Nearby upcoming activities:

TI Python BootCamp

Thu, Oct 8, 2020 6:30 PM

Leraren kunnen de programmeertaal Python en TI technologie gebruiken om leerlingen wiskundige en wetenschappelijke concepten te laten onderzoeken en beter te begrijpen. Dat is voor leerlingen belangrijk omdat deze concepten vaak de basis vormen van nieuwe ontwikkelingen in onze digitale maatschappij. Daag leerlingen uit om data en informatie te analyseren, creatief problemen op te lossen en innovatieve oplossingen te ontwerpen. Help leerlingen om opdrachten te geven aan een machine om algoritmes uit te voeren. Daarbij leren ze ook om beslissingen te nemen, resultaten te beoordelen en om indien nodig verbeteringen aan te brengen. De Python BootCamp bestaat uit Webinars, Programmeer-opdrachten en Feedbacksessies. Meer info en registratie: www.wil-depython.be.

Web Development for newbies

Sat, Dec 7, 2019 10:00 AM

Build up a strong community for self-taught learners

coderen met lightbot

Mon, Oct 12, 2020 12:00 AM

Leerlingen gaan tijdens zelfstandige verwerking en inloop aan de slag met de tool lightbot. Vooraf een instructie over het denken van een computer en de taal van code waarin je stappen vooruit moet kunnen denken.