Programiranje robotkov LegoMindstorms EV3

From Friday, October 22, 2021 5:00 PM
to Friday, October 22, 2021 7:00 PM

Gimnazija Moste

Invite-only online activity

gorazd.kovacic@gmoste.si

Slovenian

Gimnazija Moste Ljubljana, Zaloška cesta 49, 1000, Ljubljana, SVN

Programirali bomo robotke Lego EV3. Spoznali boste osnovne in napredne gradnike programiranja, različne senzorje in uporabo le teh v različnih problemskih situacijah.

Dejavnost se bo odvijala v petek 22.10., in sicer v popoldanskem terminu od 17:00 do 19:00.

Pridi, uživaj in programiraj. 

Dobimo se v multimedijski učilnici 37 (poleg knjižnice). 

Na samo dejavnost se lahko prijavite preko spodnje povezave:

https://www.eventbrite.com/e/184215642947

 

https://www.gimoste.si

    Pre-primary education Primary school Secondary school
    Robotics
    robotika programiranje lego ev3

Nearby upcoming activities:

Skodiraj svojo prvo spletno stra!
Tue, Oct 26, 2021 5:00 PM
Dandanes smo skoraj vsako prosto minuto na spletu in na dnevni osnovi pregledamo in obiščemo veliko spletnih strani. Ste se kdaj vprašali kako bi lahko ustvarili svojo lastno spletno stran? Delavnica je namenjena popolnim začetnikom in zajema spoznavanje osnov sintakse spletnega jezika HTML, s pomočjo katerega bomo ustvarili preprosto, osebno spletno stran. Spoznali se bomo z osnovami HTML, samim orodjem za programiranje in v okviru projektov predelali vse od preprostih HTML značk, dodajanja besedila in slik, poravnave različnih elementov, dodajanja seznamom in form ter ustvarjanja hiperpovezav. Vsebina delavnice: Spoznavanje osnov sintakse HTML Spoznavanje strukture samega HTML dokumenta Dodajanje besedila in slik v spletno stran Dodajanje seznamom, form in ustvarjanje hiperpovezav Spoznavanje z div, table in span elementi Osnovno oblikovanje elementov
CodeLab: Delavnice programiranja
Mon, Oct 25, 2021 5:00 PM
Sklop dogodkov na temo žensk zaposlenih na področju znanosti, tehnologije, inženirstva, umetnosti in matematike (angl. akronim STEAM). Dogodki bi bili namenjeni mladostnicam med 15 in 24 letom starosti. Po podatkih Združenih narodov je manj kot 30% znanstvenikov po vsem svetu žensk. Z dogodki bi tako dali priložnost in nepozabno doživetje za praznovanje raznolikosti in spola na področju STEAM. Prav tako bi z dogodki tlakovali karierno pot v STEAM področja za mlade ženske. V Ypsilonu menimo, da je v Sloveniji še vedno premalo poudarka na ženskahv tehnološkem sektorju, zato želimo z delavnicami približati programiranje mladostnicami in jih spodbuditi k uresničitvi svojih sanj. Izpostaviti nameravamo tehnološko STEAM. Načrtovali smo tri delavnice, ki bi potekale preko platforme Zoom 3x po 3 ure.
Teci Marko!
Sun, Sep 5, 2021 12:00 AM
Otroci druge triade OŠ bodo preko programa Teci Marko! (https://runmarco.allcancode.com/) vstopili v svet programiranja z delčki.