Lego s micro:bitom

From Monday, September 27, 2021 3:00 PM
to Monday, October 11, 2021 4:00 PM

eTeacher, o.z.

Open online activity

Slovak

Štefánikova trieda 33/57
94901 Nitra

Na úvod sa žiaci gymnázia online spoja s osobu, ktorá predstaví Lego modely, ukáže ako ich programovať a tiež predstaví sadu senzorov. Žiaci si následne na krúžku krúžku vyskúšajú Lego sady ako rozšírenia k BBC micro:bit. Vďaka spojeniu stavebnice Lego a BBC micro:bit si žiaci budú môcť užiť kreatívnu časť pri tvorbe modelu aj programovaciu časť pri jeho oživovaní. Budú si môcť postaviť napríklad robota a naučiť ho chodiť, alebo dokonca tancovať alebo si postavia autíčko ktoré bude chodiť po čiare, vyhýbať sa prekážkam a rozoznávať farby. Na projektoch budú môcť spolupracovať, aby sa naučili pracovať v tímoch. Programovať budeme v blokovom programovacom jazyku Makecode.

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Microsoft Office als Lern- und Kommunikationsplattform
Fri, Jun 7, 2024 12:00 AM
Jede Schüler*in erhält einen Office-Zugang Aktuelles Unterrichtsgesehen wird über diese Plattform sichtbar. Stundeneinträge finden in allen Gegenständen statt. Aufgaben werden erstellt und abgegeben Arbeitsblätter werden hochgeladen und digital bearbeitet Stundenwiederholungen, Test und einzelne Schularbeiten werden über Forms abgehalten
Einsatz von SMART Boards
Fri, Jun 28, 2024 12:00 AM
SMART Boards ersetzen in allen Klassenräumen die Kreidetafel und ermöglichen so mit ihren vielseitigen Funktionen jederzeit einen zeitgemäßen Unterricht während des ganzen Schuljahres.
Arbeiten mit Tablets
Sun, Jun 30, 2024 12:00 AM
Kinder üben selbstständig am Tablet mit der Lernsoftware ANTON