"Από την Ελιά...στο Λάδι"

From Monday, October 19, 2020 9:00 AM
to Sunday, October 25, 2020 12:00 PM

4ο Νηπιαγωγείο Αγίας Βαρβάρας

Open in-person activity

Greek

Καραισκάκη 44, 12351, Αγία Βαρβάρα, Αττική

Τα παιδιά, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, δουλεύουν σε ομάδες προκειμένου να οργανώσουν την δραστηριότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής με θέμα " Από την ελιά...στο λάδι". Η πρώτη ομάδα, αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο και σε έντυπο υλικό, αναλαμβάνει να παρουσιάσει το θέμα για τον τρόπο παραγωγής του ελαιόλαδου. Η δεύτερη ομάδα, σχεδιάζει την δραστηριότητα της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Ορισμένα παιδιά ζωγραφίζουν τις εικόνες στις οποίες θα πρέπει να κατευθυνθεί το ρομποτάκι. Διαφορετική ομάδα, οριοθετεί την διαδρομή που θα ακολουθήσει το beebot. Η τρίτη ομάδα παρουσιάζει την σωστή διαδρομή με αντίστοιχο φύλλο εργασίας. Στο τέλος υλοποιούν όλοι μαζί την δραστηριότητα, πατώντας τα σωστά κουμπιά ώστε να οδηγήσουν το ρομποτάκι διαδοχικά από όλα τα στάδια παραγωγής του ελαιόλαδου.

    Pre-primary education
    Robotics

Nearby upcoming activities:

Inspiring Museums
Wed, May 22, 2024 12:00 AM

Coding activity  for 18th of May Museums Day.

6th Grade

Teaching the Computer to distinguish when the olive fruits are ready for picking BY SCRACH.MIT CODING
Sat, Oct 5, 2024 10:00 AM
Ας μάθουμε λοιπόν στον Υπολογιστή να ξεχωρίζει ποτέ οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα. Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι πχ μαύρη μελιτζάνα. Έτσι, αν τοποθετήσουμε μια ελιά στην κάμερα, θα πρέπει να μάθουμε να ανιχνεύσουμε το χρώμα. Χρησιμοποιώντας το https://scratch.mit.edu/..

Μπορώ να ανοίξω και να κλείσω την κάμερα; Ναι μέσω της εντολής .. " ενεργοποίηση βίντεο (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση) "

 

1)     Μπορεί να ανιχνευθεί το χρώμα του αντικειμένου; Ναι μέσω της εντολής «αγγίζοντας το χρώμα»
1)     Έτσι θα βάλουμε ένα αντικείμενο που κινείται και όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε να δώσει το κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει 2)    Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξουμε ένα αντικείμενο Γραμμής (με το όνομα spirit1) που καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και θα κινείται οριζόντια (δηλαδή κατά μήκος του x). Όταν ακουμπήσει το χρώμα που ζητήσαμε, θα δώσει ένα κατάλληλο μήνυμα και θα σταματήσει.   3)    Ο στυλό του έργου https://scratch.mit.edu/projects/832841674/ και RUN 4)    Αντιγράψτε το έργο στο Stuff σας και... α)    Αλλάξτε το χρώμα ώστε ο υπολογιστής να αναγνωρίσει ότι οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι π.χ. σκούρο πράσινο. β)      β). Οι καρποί της ελιάς είναι έτοιμοι για μάζεμα όταν το χρώμα τους είναι μαύρη μελιτζάνα Ή σκούρο πράσινο.  

Έτσι ο υπολογιστής μπορεί να μάθει πώς να αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο χρώμα

coding per AI
Tue, Oct 10, 2023 12:00 AM

Let's take a deep dive into what AI coding is and which AI coding tools are the best!