Code Week at Colegiul Tehnic "Ioan Ciordas", Beius

From Friday, October 21, 2016 12:00 PM
to Friday, October 21, 2016 2:00 PM

Mihaes Viorel

Other

mihaesviorel18@yahoo.com

Strada Nicolae Bolcaș 9, Beiuș 415200, România

We planned a day of coding for everyone: from Minecraft, Scratch, Python for highschool students. It's a nice day for coding. Be fun and creativity.

http://www.ciordas.ro/

    Secondary school
    Data manipulation and visualisation Hardware Other Playful coding activities Art and creativity Game design Internet of things and wearable computing Artificial intelligence Promoting diversity
    Romania Beius Colegiu Tehnic Ciordas

Nearby upcoming activities:

RoboCODE meets AI
Wed, Sep 29, 2021 4:00 PM
Participanții vor putea să învețe despre inteligența artificială, de la noțiuni introductive, la exemple de AI în viața cotidiană și proiecte cu Arduino ce implică AI. Obiectivul este familiarizarea cu acest domeniu care nu este practic studiat la scoala. Evenimentul se adresează elevilor din Liceul Teoretic “Aurel Lazăr”, in special celor din clasele 9-10. Facilitatori vor fi prof. Viorel Muscaș - coordonatorul clubului de robotică RoboCODE, asistat de alți membri voluntari ai echipei, precum si de alumni ai clubului, iar atelierele se vor ține online pe platforma Google Classroom / Meet. Webinariile vor aborda teme ca: - aplicații AI în viața de zi cu zi (asistenți virtuali, adaptive learning, mașini autonome, securitate cibernetică, personalizări de conținut media...) - software AI (AI în sala de clasă, AI pentru oceane, roboți software, chatbots…) - etica in AI (legile roboticii, recunoastere facială, fake news) - Machine Learning (cum învață "mașinile"?) - identificarea unei poze fake / video sintetic - proiecte AI cu Arduino (sortător, robot pentru începători, robot inteligent țestoasă, casa inteligentă) Kit-urile de robotică Arduino vor fi acordate ca premii.
ArduGarden
Mon, Sep 6, 2021 5:00 PM
Echipa de robotică Modus Vivendi este un promotor al educației STEM și al ecologiei în comunitatea locală. De la înființarea echipei până în prezent, membrii ei s-au implicat în proiecte care au avut rolul de a aduce în atenția comunității problemele legate de ecologie cu care se confruntă orașul nostru, dar și metode prin care putem face un bine comun. În cadrul acestui proiect vom îmbina tehnologia cu ecologia. Vom crea o serie de webinarii, în cadrul cărora le vom prezenta elevilor din școala noastră cum să programeze și să proiecteze un robot care să se ocupe cu îngrijirea plantelor. Acest robot va fi construit cu ajutorul unui kit Arduino, căruia îi vom atașa diferite module, astfel încât robotul să poată controla o pompă mică de apă cu ajutorul căreia să poată fi udate plantele dintr-o seră sau grădină. Participanții vor avea ocazia să aplice noțiuni din domeniile fizicii și informaticii. Webinariile vor fi susținute pe platforma Gsuitei. Kiturile de robotică achiziționate în cadrul acestui proiect vor fi folosite ulterior în cadrul școlii, la orele de informatică.Evenimentul se adresează elevilor din ciclul gimnazial și din clasele a IX-a și a X-a, din CN ”Mihai Eminescu”.
Introducere în limbajul de programare Scratch pentru copii
Mon, Sep 20, 2021 5:00 PM
Evenimentul propus are ca scop introducerea elevilor de 8-12 ani în limbajul de programare Scratch. Livrarea conținutului se va face prin metode de predare non-formală, facilitare interactivă, utilizarea aplicației și instrumentelor digitale ale platformei Scratch. Beneficiarii evenimentului vor fi minim 10 copii participanți, care se vor familiariza cu noțiuni de bază în programare. Evenimentul este destinat unei grupe de copii între 8-12 ani, din România, indiferent de oraș / județ, evenimentul având loc în mediul online și fiind conceput pentru participanți cu un nivel începător în domeniul vizat, nefiind necesare cunoștințe de bază despre platforma Scratch. Evenimentul va fi livrat de către formatori membri și colaboratori ai organizației, între care absolvenți de Informatică (în limba germană, din cadrul UBB din Cluj-Napoca) și se va desfășura online (prin Zoom), integrând și instrumente de facilitare digitală interactivă (Paddle, Kahoot etc.). Prin acest eveniment ne propunem organizarea a minim unui atelier online (sau două, în funcție de nr. total al înscrișilor), în perioada 20.09.2021 - 31.10.2021, atelier cu durata de aprox. 2 ore.