Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

From Monday, October 7, 2019 12:00 AM
to Sunday, October 20, 2019 12:00 AM

4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Open online activity

Παπαδάκη Ελένης, 211 00, Ναύπλιο, GRC

Δραστηριότητες από τα προτεινόμενα προγράμματα της εβδομάδας προγραμματισμού για τις τάξεις Γ-ΣΤ Για την Γ και Δ τάξη "Οπτικός προγραμματισμός – Εισαγωγή στη Scratch" Για την Ε τάξη "Δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών με Scratch" Για την ΣΤ τάξη "Ανάπτυξη εφαρμογών με το App Inventor"

    Primary school
    Mobile app development Playful coding activities Visual/Block programming Game design

Nearby upcoming activities:

Η μελισσούλα πετά δεξιά αριστερά
Thu, Jan 26, 2023 10:00 AM

Με αφορμή τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και τον 4ο Θεματικό Άξονα με το πρόγραμμα "Μικροί Μετεωρολόγοι" δημιουργήθηκε η ακόλουθη δραστηριότητα για τον καιρό.

Η μελισσούλα πρέπει να πετάξει δεξιά και αριστερά για να φτάσει στον ήλιο χωρίς να συναντήσει όμως στο δρόμο της τα διάφορα καιρικά φαινόμενα.

Μικροί Μετεωρολόγοι
Thu, Jan 26, 2023 10:00 AM

 Η μελισσούλα πρέπει να πετάξει δεξιά και αριστερά για να φτάσει στον ήλιο χωρίς να συναντήσει όμως στο δρόμο της τα διάφορα καιρικά φαινόμενα. Σκοπός της δραστηριότητας είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες με τον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και να δίνουν απλές οδηγίες προγραμματισμού.

ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Mon, Mar 6, 2023 12:00 PM

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΠΛΕΓΜΑ ΤΗΣ BEE BOT ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΦΡΟΥΤΩΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ, ΓΛΥΚΩΝ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΤΑ, ΓΛΥΚΑ ΚΛΠ). ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΡΟΜΠΟΤ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΗΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ). ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ BEE BOT ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΒΕΛΑΚΙΑ.