"Programski jezik Scratch za decu"

From Saturday, October 12, 2019 9:00 AM
to Saturday, October 12, 2019 12:30 PM

Centar za edukaciju i transparentnost

Open in-person activity

Serbian

Dušana Petrovića Šaneta 11
26000 Pančevo

"Centar za edukaciju i transparentnost" će organizovati radionicu za učenike 5-8 razreda osnovne škole "Miroslav Mika Antić" u Pančevu, tokom koje će se đaci upoznati sa osnovama kodiranja i prirodom programskih jezika. Putem ovog programa učimo naše učen

    Other (see description)
    Other

Nearby upcoming activities:

Uvod u Arduino

Fri, Oct 23, 2020 6:30 PM

Svuda oko nas se nalaze senzori koji su unapredili svakodnevni život ljudi, a sastavni su deo svih pametnih gradova širom sveta. Prednost razvoja nauke i tehnike je to što svako može da isprogramira različite senzore, uz osnovno znanje i nekoliko dostupnih uređaja. Događaj „Uvod u Arduino“ ima za cilj da obrazuje mlade u oblastima elektronike i programiranja korišćenjem platforme Arduino. Učesnici će naučiti kako senzori funkcionišu i na koji način ih je moguće programirati korićenjem open-source platforme. Na događaj mogu da se prijave svi mladi koji nemaju nikakvo predznanje o programiranju i elektronici. Događaj je namenjen mladima sa teritorije grada Pančeva uzrasta od 15 do 18 godina. Zahtevi za događaj: - Internet veza - Računar - Besplatni programi Arduino i Zoom (uputstva za instalaciju će biti blagovremeno poslata svim učesnicima) Svim učesnicima će za vreme događaja biti ustupljeni uređaji na kojima će moći da steknu znanje na praktičan način iz ove oblasti. Prijava za događaj će biti dostupna na sajtu udruženja. Događaj će voditi predavač koji ima višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti.

Coding for beginners inspired by famous story by Eric Carla

Mon, Oct 7, 2019 9:00 AM

Kids scan the QR code leading to the video "Very Hungry Caterpillar" - Eric Carla; We list the fruit eaten by the caterpillar and then scan with our guests the QR codes found in the room that give us information. A child who solves a code task, compiles a virtual puzzle, draws with virtual voices, or compiles a virtual tangram, playing memory. 4. Main Activity: Encouraging Computer Thinking: "How the Robot Thinks!" You will need a number of arrow flashcards which will be used to guide the caterpillar and mat with field where Caterpillar will navigated by child named programmer. Child follows the instructions given arrows to see if the caterpillar will in fact get to the food.

Ucenje skolskog gradiva kroz programiranje video igara

Mon, Sep 28, 2020 5:00 PM

Vrsacka Onlajn zajednica u okviru Coder Dojo fondacije na volonterskoj bazi odrzava besplatne radionice programiranja sa fokusom na razvoj video igara u Unity3D razvojnom okruzenju. Cilj nam je da odrzimo 3 online radionice sa ucenicima srednjih skola, sa kojima će se komunicirati putem online platforme Zoom. Ucesnici ce imati priliku da se upoznaju sa procesom razvoja igara u Unity3D razvojnom okruzenju kreirajuci jednostavne video igre iz oblasti skolskog gradiva. Na prvoj radionici ucesnici ce se uz asistenciju predavaca upoznati sa osnovnim funkcijama Unity3D razvojnog okruzenja, ucestvovati u izboru zadatka iz skolskog gradiva koji ce biti obradjivani i napisati prve linije koda. Na drugoj radionici ce se upoznati sa osnovama logike i mehanike video igara koristeci prednosti ove tehnologije za ucenje i savladavanje zadataka iz skolskog gradiva. Na trecoj radionici ce kod igara menjati i personalizovati koristeci sopstvene ideje. Cilj ovih radionica je da pokazu da ucenje moze biti zabavno i interaktivno, kao i da se znanje stečeno tokom formalnog obrazovanja moze unaprediti koristeci savremene tehnologije.