Računalno razmišljanje

From Friday, October 4, 2019 8:30 AM
to Friday, October 4, 2019 11:00 AM

Opća privatna gimnazija

Open in-person activity

Ulica Ljudevita Gaja, Zagreb, Croatia

Glavni cilj radionice je upoznati učenike s algoritamskim i računalnim načinom razmišljanja te im pomoći u razvoju vještina matematičkog rasuđivanja. Učenici će razmatrati zadani problem te osmisliti njegovo rješenje. Osmišljeno rješenje razradit će dijagramom toka i pomoću alata Scratch. Ova radionica predstavlja uvod u programiranje s kojim će se većina učenika prvi put susresti.

    Secondary school
    Basic programming concepts Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

codeweek
Sun, Oct 23, 2022 12:00 AM

Superpowered - veliki za male
Tue, Oct 11, 2022 1:30 PM

e-Twining projekt “ Superpowered - veliki za male” naziv je zajedničkog projekta Srednje škole Zlatar i Osnovne škole Ante Kovačića u Zlataru. Tijekom tjedna programiranja održati će se prva radionica tijekom koje će učenici od 5.-8. razreda uključeni u projekt započeti s projektnim aktivnostima vezanim uz programiranje Lego robota. Tijekom aktivnosti koje će uslijediti učenici će nastaviti s predviđenim projektnim aktivnostima. Učenici Srednje škole Zlatar upoznati će učenike Osnovne škole Ante Kovačića s programiranjem Lego robota. Kroz zajedničke aktivnosti učenici će upoznati kako razmišljaju pravi roboti koristeći Lego edukacijske komplete. Uz unaprijed osmišljene zadatke učenici će upoznati tijek programiranja, osnovne dijelove robota, vrste senzora, načine očitavanje podataka sa senzora, pokretanje motora - sve što je potrebno da se robot kreće, priča, hoda i radi ono što zahtijeva zadatak.

 

PiXELART III.
Sun, Oct 16, 2022 12:00 AM

Učenici će na nastavi fizike kodirati određi pojam iz fizike iz područja mehanike fluida, magnetizma i svemira.  Također kodirati će pomoću digitalnog alata PixilArt. Kodiranjem će se obilježiti i Svjetski tjedan svemira, Svjetski dan izumitelja, Dan planeta Zemlje.