to Friday, September 27, 2019 6:00 PM
Internet Society Belgium
Invite-only online activity
HE2B-Defré
Quelle est la place de l'Internet dans nos vies au quotidien ? Quelle fut son origine, son évolution, et vers où nous emmène son futur ? A quoi servent les cookies ? Où sont stockées mes données, celles de mes élèves, et à quoi peuvent-elles servir ? A quels risques je m’expose lorsque j’utilise l’Internet et ses applications, pour moi-même ou en classe ? Et comment puis-je devenir le gardien de mes données et de ma vie privée, tout en protégeant celle des autres ? Une présentation par Nathalie Kuborn, Vice-Présidente de l'Internet Society Belgium et Fondatrice we are coders asbl, à destination des acteurs de l’enseignement et de leurs élèves. @ Educode, HE2B-Defré - 1180 Bruxelles
-
Other (see description)
-
Motivation and awareness raising
Longitude: 4.351697
Latitude: 50.846557
Geoposition: 50.8465573,4.351697
Nearby upcoming activities:

Adapting DigComp to Children
Adapting DigComp to Children:
Use in kindergarten, primary, and secondary school
Márti Domokos, coordinator of the HERMMES project, Prof. Dr Paula Bleckmann, professor for media education at the Alanus University, and Dora Šimunović, advocacy coordinator of the European Council for Steiner Waldorf Education, will present the HERMMES project which developed a European-level framework curriculum, guidelines, and training for digital media education in kindergartens, primary and secondary schools based on the DigComp structure, that is adaptable to national and other requirements.
The main aim of the HERMMES approach is to protect children’s well-being and provide them with learning opportunities appropriate to their age that will lead them to acquire digital competences, as portrayed in the DigComp Framework for Citizens.

CoderDojo Molenbeek

ANNELER GÜNÜNDE KODLUYORUZ
“Anneler Gününde Kodluyoruz” etkinliği, EU Code Week kapsamında 02–11 Mayıs 2025 tarihleri arasında YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) koordinatörlüğünde ülke genelinde gerçekleştirilecektir. Etkinlik, öğrencilerin algoritmik düşünme, problem çözme, dijital üretkenlik ve yaratıcılık gibi becerilerini geliştirirken; aynı zamanda Anneler Günü’nün anlam ve önemini teknoloji aracılığıyla yaratıcı bir biçimde ifade etmelerini amaçlamaktadır. Bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama etkinlikleri sayesinde öğrenciler, temel programlama bilgilerini pekiştirirken aynı zamanda dikkat, yönerge takibi ve ifade becerilerini geliştirerek anlamlı ve duygusal bir öğrenme deneyimi yaşayacaklardır.