Προγραμματίζοντας στις Πρέσπες

Προγραμματίζοντας στις Πρέσπες

From Wednesday, October 19, 2016 9:00 AM
to Wednesday, October 19, 2016 2:00 PM

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας

Other

ioarvanit@gmail.com

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού και Γυμνάσιο Λαιμού, Ag. Germanos 530 77, Ελλάδα

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας (Σ.Ε.Π.Φ) θα πραγματοποιήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτική εκδήλωση για μαθητές, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού. Φέτος επιλέξαμε η εκδήλωση να λάβει χώρα στην παραμεθόρια περιοχή των Πρεσπών και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γερμανού και στο Γυμνάσιο Λαιμού , δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με μαθητές και συναδέλφους από κοντινά στον αστικό ιστό της Φλώρινας σχολεία. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα είναι από την Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄Δημοτικού και Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου . Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν θα περιλαμβάνουν προγραμματισμό σε γλώσσα Scratch, διαδικτυακές εφαρμογές προγραμματισμού και προσομοίωση προγραμματισμού στον προαύλιο χώρου του σχολείου.

    Primary school Secondary school
    Basic programming concepts Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Motivation and awareness raising

Longitude: 21.159486
Latitude: 40.839882
Geoposition: 40.839882,21.159486199999947

Nearby upcoming activities:

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 3D ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Tue, Apr 1, 2025 5:12 PM

Σκοπός της δραστηριότητας είναι η δημιουργία και παρουσίαση μιας παρέμβασης για τη μελέτη ενός στόχου αειφορίας, την εφαρμογή των σταδίων της σχεδιαστικής σκέψης, 3D σχεδίασης για την ενεργό πολιτειότητα με την προώθηση του στόχου σε γονείς, κοινότητα, στο ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας CodeWeek.

From Smurf to Smurf!
Mon, Jun 2, 2025 8:00 AM

Τον Ιούνιο στο έργο μας Colourful Preschool Time θα ασχοληθούμε με την ημέρα των αγαπημένων μας Στρούμφ. 

Τίτλος δραστηριότητας: Από στρουμφάκι σε στρουμφάκι!

Κάθε σχολείο θα ζωγραφίσει ένα στρουμφάκι και θα ετοιμάσει μια κάρτα για το ρομποτάκι με μια αποστολή σε μορφή αινίγματος, που θα οδηγεί σε άλλο στρουμφάκι, πχ Βρες ένα στρουμφάκι με ξανθά μαλλιά ή με γυαλιά ή που λατρεύει τα γλυκά κλπ

Τα παιδιά θα προγραμματίσουν τη μελισσούλα αποφεύγοντας το Δρακουμέλ και τη γάτα του για να φτάσουν με ασφάλεια στο στρουμφοχωριό.

Τρισδιάστατη σχεδίαση για την Πολιτειότητα και την αειφορία
Wed, Oct 1, 2025 8:30 AM

Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., σχεδιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κώδικα (EUCodeWeek). Οι παραπάνω δραστηριότητες στοχεύουν στην καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και της δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων μέσω της αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Συνδέονται θεματικά με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία και παρουσίαση μιας παρέμβασης για τη μελέτη ενός στόχου αειφορίας με την εφαρμογή των σταδίων της σχεδιαστικής σκέψης, τη 3D σχεδίαση, για την ενεργό πολιτειότητα με την προώθηση του στόχου σε γονείς και κοινότητα. Οι μαθητές/τριες έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης χωρίς την ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού, καλλιεργώντας παράλληλα τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την υπευθυνότητα. Επίσης ακολουθούν τα βήματα της σχεδιαστικής σκέψης ώστε να δημιουργήσει κάθε ομάδα ένα μαγνητάκι ψυγείου με ένα μήνυμα για έναν στόχο της αειφόρου ανάπτυξης που θα επιλέξει. Το μήνυμα θα σχεδιαστεί στο Tinkercad και θα χρησιμοποιηθεί ως δράση για την ενεργό πολιτειότητα, ώστε να ευαισθητοποιηθούν μαθητές/τριες και το οικογενειακό τους περιβάλλον στους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης.  Οι δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και το εκπαιδευτικό πλαίσιο.