Lion Hunt @ the Museum

From Tuesday, October 9, 2018 9:00 AM
to Monday, October 22, 2018 10:00 AM

29ο Νηπιαγωγείο Σερρών

Other

xelonitsa1@gmail.com

Ευζώνων 7, Σέρρες, Ελλάδα

Τα σχολεία θα δημιουργήσουν ένα παιχνίδι για το Beebot στο οποίο θα προσπαθούν να το βοηθήσουν να φτάσει από το σχολείο στο Μουσείο και να συναντήσει το Λέανδρο, το άγαλμα. Το κάθε σχολείο θα δημιουργήσει μια κωδικοποιημένη διαδρομή(με τον κώδικα του Beebot). Τα υπόλοιπα σχολεία θα πρέπει να μαντέψουν σε ποιο τετράγωνο βρίσκεται το άγαλμα στο χάρτη του Beebot, ακολουθώντας τον κώδικα που θα τους δίνουν τα σχολεία - συνεργάτες. All schools will cooperate to design a beebot game. They will help Beebot find where the statue of the lion is located . The children of each school will design a code to help their partners find the lion statue. They will share this code with the other schools. Their partners will have to follow the code in order to find out where the lion is.

    Pre-primary education
    Robotics Unplugged activities Playful coding activities

Nearby upcoming activities:

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Μεταμορφώνοντας τη διδασκαλία με ΑΙ
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Στα πλαίσια του online σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στα πλαίσια ενημέρωσης γύρω από τις δράσεις ευρωπαϊκής εβδομάδες code week  και σε συνεργασία με την  google οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν περιεκτικά και  ελκυστικά περιβάλλοντα μάθησης με θεματική «Ένα ταξίδι με Τεχνητή Νοημοσύνη προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση». 

Το παραγόμενο υλικό θα συλλεχθεί στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl

save the Bees- The bee-bot dance
Mon, Apr 1, 2024 12:00 AM
Δραστηριότητες που σχετίζονται με τη ζωή και τη διάσωση της μέλισσας. Τα παιδιά και οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα κομμάτι ρομποτικής και να προγραμματίσουν το ρομπότ beebot να «χορεύει» τον χορό των μελισσών.