Építsünk látványos weboldalt XML fájlból megszerzett adatokból!

From Wednesday, October 10, 2018 11:00 AM
to Wednesday, October 10, 2018 12:00 PM

it-tanfolyam.hu

Other

info@it-tanfolyam.hu

Budapest, Váci utca 47, 1056 Magyarország

XML adatforrásban kapjuk egy cég alkalmazottainak adatait, amelyeket Java programmal feldolgozva, látványosan, animálhatóan megjelenítjük böngészőben az eredményt. Például: ki melyik részlegben dolgozik, kik dolgoznak az egyes részlegekben. Az érdeklődők igénye szerint a feladatot megoldhatjuk a következő technológiák közül választva: JavaScript, Bootstrap, jQuery. A Java EE szoftverfejlesztő tanfolyamunk tematikájához kötődik a program. A program nyílt és ingyenes. Előismeretként feltételezünk némi jártasságot Java fájlkezelés, kivételkezelés, adatfeldolgozás, HTML, JavaScript témakörökből. A programot Kaczur Sándor, az it-tanfolyam.hu alapítója és oktatói csapatának vezetője tartja.

https://it-tanfolyam.hu

    Secondary school Higher Education Post graduate students Employed adults Unemployed adults
    Basic programming concepts Web development Software development Data manipulation and visualisation Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Go WRO
Mon, Oct 9, 2023 10:00 AM

Iskolánk Meet and Code eseménye:

LeírásSzeretnénk az iskolánk Lego Sumo győztes robotika csapatával a LEGO WRO magyarországi versenyre felkészülni és részt venni. Az Önök támogatását a WRO pálya beszerzésére és csapatregisztrációra fordítjuk.
Az iskolánkban van egy lelkes kis programozó csapat, melynek tagjai szeretnék kipróbálni a WRO versenyt, de ehhez nincs anyagi forrásunk. A versenyben 10 főt indítunk több évfolyamról összeszedve. A versenyre a végleges létszámot a házi versenyek lebonyolításával határozzuk meg, így be tudjuk vonni szinte az egész iskolát és nagyon jó "programozós" délutánokat tudunk szervezni.
A célcsoport 5-11 évfolyam.
A pálya beszerzése után minden héten több szakköri alkalommal is a versenyre készülünk és körversenyekkel kiderítjük ki az évfolyam legjobbja, aki képviseli az iskolát a WRO versenyen.
WRO házi selejtező rendezése, október 9-én saját Lego Spike Prime készleteinkkel történik. A házi versenybe az egész iskola bevonása valamilyen formába: programozás, versenyzés, plakát készítés, tudósítás.... stb.
Az eseményről egy kisfilmet is készítünk a diákság részvételével, mellyel iskolánkat és a meet and code programot és a Codeweek eseményt kívánjuk népszerűsíteni.

Schoolnest: Find the hidden star!
Mon, Dec 11, 2023 9:00 AM

The holiday season is an opportunity for schools to discuss issues related to giving back, but also the search for elements that unite people. This action was inspired by the children's book "3 cats and a wish" where the heroes of the fairy tale looked in the sky to find a shooting star and shared a common wish, to remain friends forever.

The purpose of this activity is for students to decode specific paths with unplugged activities or the use of robotic equipment, with the goal of locating where the star is hiding and making a wish for a better future.

Instructions:

-Create a 4*4 square map

-Arrow path placement at the bottom as defined or as chosen by each team

-Using an animated object or robot to decode the path

-Hidden star detection and wishes.

The playful nature of this activity favors the development of decoding and programming skills, while fostering computational thinking in a fun and engaging way.

Link: https://www.canva.com/design/DAF2tmmAuog/5l3aEggwJD2pH3X2ded3aQ/edit?utm_content=DAF2tmmAuog&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

Neumann 120
Mon, Oct 16, 2023 12:00 AM

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmával egy online szabadulószobás játékot készítettünk. A szabadulószoba feladatain keresztül bővebb betekintést tehetünk Neumann János életébe.

A játékhoz elengedhetetlen Neumann János önéletrajzának ismerete: https://njszt.hu/hu/page/neumann-janos-eletrajza

És itt: https://kepmas.hu/hu/neumann-janos-matematikus-informatikai-forradalom-elinditoja-neumann-elv-elso-szamitogep