Kódolás Hete a Digitális FABrikáló Műhelyben - BÚCS

From Wednesday, October 11, 2017 8:28 PM
to Friday, October 20, 2017 8:32 PM

Základná Škola Mihálya Katonu s VJM, Búč - Katona Mihály Alapiskola, Búcs

Other

henzel.gyorgy@gmail.com

503, 946 35 Búč, Slovensko

A Katona Mihály Alapiskola diákjai 2017.október 11-én meghívást kaptak a pozsonyi FabLab-tól, ahol megismerkednek a nyitott műhely eszközparkjával azzal, hogy valójában mit is jelentenek az ilyen és az ehhez hasonló inovációs műhelyek 2017.október 13-én diákjaink tanítási óra keretén belül megismerkedhetnek a programozás rejtelmeivel és a Málnalabor közösség tagjaival, akik a Dunakanyarban szerveznek programozó szakköröket. A Digitális FABrikáló Műhelyünkben ezúttal mikrokontrollerek programozását ismertetik meg diákjainkkal. A délutáni órákban a műhelyünket megnyitjuk a nyilvánosság számára is ahol: - a LEGO robotok programozásával, - a 3D nyomtatással, - a micro:bitek programozásával, - a 3D tervezéssel, - a Kiterjesztett és Virtuális valósággal valamint - a SCRATCH és KODU platformok környezetben való programozással ismerkedhet meg az érdeklődők.

https://arsuli.wordpress.com/

    Primary school Secondary school Other (see description)
    Basic programming concepts Software development Robotics Hardware Art and creativity Visual/Block programming 3D printing Augmented reality
    Scratch KODU fablab Slovakia wedo EV3 AR Maker VR micro:bit 3DP RCX

Nearby upcoming activities:

+Maja, a méhecskerobot kalandjai
Mon, Oct 18, 2021 2:00 PM
Maja, a méhecske kalandjai Az EU Code Week keretében szeretnénk az alsós lányokat jobban bevonni az IT területre és bevezetni a STEM világba. Mese világba csöppenhetnek, ahol valós feladatok, problémák és kérdések várják őket, a helyes megoldásokkal tudják Bee-botjukat a legrövidebb úton a kaptárhoz vezetni. Megtanuljuk a Bee-bot irányítását, a fantáziájukat használva szabadon alkothatnak kreatív jelmezt a robotoknak, későbbiekben saját pályát is. A rendezvény 1x 90 perces és Team-es csoportban történik az online kommunikáció. A rendezvény alatt online folyamatosan kérdezhetnek, kérhetnek segítséget. Célunk, hogy észrevétlenül, játékos formában ismerkedjenek meg a programozás világával és felkeltsük az érdeklődésüket informatikai terület iránt. Játszva kódolunk, tanulunk és fejlődünk!
Az erő és a kód legyen veled!
Thu, Oct 21, 2021 2:00 PM
Az erő és a kód legyen veled! Az EU Code Week keretében szeretnénk az alsós gyerekeket bevezetni a programozás alapjaiba. Erre egy nagyon jó kis robotot, az Ozobot-t használjuk majd ezen a rendezvényen. Megismerjük, hogy mit jelent a színkódokkal való programozás, belekóstolunk a blokk programozás világába. Ez a kis programozható robot segít növelni a gyerekek kreativitását és kritikus gondolkodó képességeit. A mai állandóan változó világunkban fontos, hogy ösztönözzük az elmét és a képzeletét a következő generációnak. Most a rendezvény alatt szárnyalhat a képzelet határok nélkül, lehetünk R2B2-k vagy képzeletbeli Yoda-k is. Egy kis gyakorlással, és egy ilyen eszköz segítségével bárki elsajátíthatja a kódolás logikáját és a programozás alapjait. Pontosan ez a célunk és ezt is fogjuk tenni a rendezvényen, Star Wars köntösbe bújtatott feladatokkal fűszerezve és izgalmassá téve. Az esemény 1x 90 perces online foglalkozáson keresztül valósul meg, Teams-es csoportban. Gondolkozz kicsiben, kezd nagyban!Az erő legyen velünk!
Chatbot fejlesztő online tábor
Thu, Oct 7, 2021 3:00 PM
Érdekel hogyan lehet jól működő, hatékony és barátságos chatbotot elkészíteni és, hogy miért érdekes ez a találmány? Szeretnéd kipróbálni a design thinking módszerét a gyakorlatban? Gyere el mini táborunkba, ahol mindezekre választ adunk neked, mindeközben pedig megismered a programozás alapjai és fantasztikus világát! Előképzettség nem szükséges, csak határtalan kíváncsiság és kalandvágy. A többit megtanítjuk neked! ✰ Kiket várunk? A mini táborba olyan 12 és 16 éves lányokat, akiket felvillanyoz a lehetőség, hogy megismerkedjenek a tervezői gondolkozás alapjaival, miközben elkészítik a saját chatbot alkalmazásukat. Használt eszköz: AppInventor (https://appinventor.mit.edu/) ✰Mire lesz szükséged? – Stabil internet kapcsolatra – Asztali számítógépre vagy laptopra – Mikrofonra / headsetre (vagy jó a számítógépbe beépített mikrofon is) – Webkamerára (vagy jó a számítógépbe beépített webkamera is) – Okostelefonra vagy tabletre