ProgramIgranje


Organized by:

Udruzenje gradjana EDUKOS

Contact email:

profesormiloskg@gmail.com

Happening at:
Светозара Марковића 91, Крагујевац, Србија

From Sunday 22nd of October 2017 at 14:00 to Wednesday 31st of January 2018 at 14:00

Description:

U pitanju je radionica za decu osnovnoskolskog uzrasta (od 11 do 16 godina) na kojoj bi bili upoznati sa osnovama programiranja i robotike. Polaznici bi imali mogucnost da rade sa robotima, da ih programiraju i na taj nacin direktno prate efekte svog rada. Takodje, koristila bi se i neophodna elektronska oprema (kontroleri, senzori i ostali elektronski elementi), cijim biprogramiranjem deca stekla prakticno znanje. Obuka bi se obavljala jednom nedeljno u digitalnom kabinetu OS"Radoje Domanovic" u Svetozara Markovica 13. Kabinet je u potpunosti opremljen neophodnom opremom (25 racunara, projektor, interaktivna pametna tabla, klima). Rad je obavlja u malim grupama, sa akcentom na individualni pristup. Oformice se vise grupa, u zavisnosti od interesovanja i predznanja polaznika (programiranje mBlock robota, programiranje Lego robota, sklapanje i programiranje Arduino kontrolera i pratece elektronike). Obuku vodi nastavnik informatike i racunarstva Milos Milosavljevic.

This event is for:
 • Elementary school students
Main themes:
 • Basic programming concepts
 • Robotics
 • Visual/Block programming
 • Internet of things and wearable computing
Tags:
 • C++
 • Arduino
 • robotika
 • Lego robot
 • Programiranje za decu
 • senzori
Share the event:
October 2017
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     


Nearby upcoming events:

Students will show Scratch and mBot robots to their teachers and shool peers in presentations and classes. We will create workshops for younger students, to show them everything robots can do. They will use mobile apps, too.
Start: Oct 7, 2018
Соња Шумоња, професор математике у Електротехничкој школи "Никола Тесла" у Нишу, путем Skype сесије одржаће предавање за ученике другог разреда, електротхничаре рачунара. Ученике ће упознати са програмским пакетом GeoGebra и са богатством садржаја који се могу користити за стварање виртуелне учионице ( слике, видео записи, аплети, документи и др.). Групе ученика користиће готове аплете за визуелизацију тригонометријских функција. Организатор догађаја је Милијана Петровић, професор програмирања.
Start: Oct 12, 2018
Велимир Радловачки, професор програмирања у Школском центру "Никола Тесла" у Вршцу, путем Skype сесије одржаће предавања за ученике четвртог разреда, електротехничаре рачунара. Ученике ће упознати са покретањем старт-ап предузећа, примењујући најбоље пословне праксе.. Говориће о начинима откривања проблема и прилика, организацији маркетинга и продаје, изради дизајна производа и бренда, примењујући правила пословног права и пословне комуникације. Ученицима ће пренети искуства власника успешних старт-ап компанија код нас и у свету, који су се представили на стартит конференцијама у Вршцу. Организатор догађаја је Милијана Петровић, професор програмирања.
Start: Oct 16, 2018
Снежана Михајловић Богавац,наставница информатике у Основној школи "Вожд Карађорђе" у Алексинцу, одржаће предавање помоћу Skype сесије за ученике трећег разреда, економске техничаре. Ученике ће упознати са алгоритамским начином размишљања у визуелном програмском језику Scrаtch и како се праве интерактивне приче, игре и анимације.
Start: Oct 15, 2018