Ο Έλμερ και τα χρώματα

From Monday, October 14, 2024 6:36 PM
to Tuesday, October 22, 2024 6:37 PM

2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας

Open in-person activity

Greek

Πάροδος Κάππου, 180 10, Αίγινα

Μέσα από καρτέλες που θα χρησιμοποιήσουμε σαν γρίφους στην bee bot, θα φτιάξουμε τον ξεχωριστό πολύχρωμο ελέφαντα Έλμερ! 

    Pre-primary education
    Basic programming concepts

Nearby upcoming activities:

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Dance Party: AI Edition
Mon, Oct 14, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της Δ Δημοτικού μαθαίνουν για τις έννοιες της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να δημιουργήσουν το δικό τους εικονικό πάρτι χορού που προβάλλει τους κορυφαίους καλλιτέχνες του σήμερα. Σε αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές  αποκτούν μια εισαγωγική εμπειρία με την κωδικοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. 

Αυτό το μάθημα είναι γεμάτο με στιγμές χαράς, όπου οι μαθητές χρησιμοποιούν κώδικα για να χορογραφήσουν ένα χορευτικό θέαμα χρώματος και κίνησης χρησιμοποιώντας απλά μπλοκ κωδικοποίησης drag-and-drop. Οι μαθητές θα μυηθούν σε ένα A.I. Bot που θα κατευθύνουν για να βοηθήσουν να βρουν τα τέλεια εφέ που ταιριάζουν με τη διάθεση του χορού τους.

Μηχανική Μάθηση: Teachable Machine: Αναγνώριση εικόνων
Mon, Oct 14, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, θα χρησιμοποιήσουν την online εφαρμογή Teachable Machine της Google, για να δημιουργήσουν, εκπαιδεύσουν, αξιολογήσουν μοντέλα μηχανικής μάθησης για την αναγνώριση εικόνων.

Θα εκτελέσουν δύο δραστηριότητες:

α) Αναγνώριση εικόνων: γάτες - σκύλοι

β) Αναγνώριση εικόνων: συναισθήματα (χαρά, λύπη, θυμός)

Οι εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν για τη εκπαίδευση και τον έλεγχο των μοντέλων, παρέχονται στους μαθητές από τον εκπαιδευτικό, για οικονομία χρόνου. 

Αναλυτικά για την κάθε μία δραστηριότητα, δείτε εδώ:
https://gpsoinos.sites.sch.gr/wordpress_e/teachable-machine-anagnorisi-eikonon-skyloi-kai-gates/ 
και εδώ:
https://gpsoinos.sites.sch.gr/wordpress_e/teachable-machine-anagnorisi-eikonon-synaisthimata/