Μηχανική Μάθηση: Teachable Machine: Αναγνώριση εικόνων

From Monday, October 14, 2024 8:15 AM
to Friday, October 18, 2024 1:15 PM

11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Invite-only in-person activity

gpsoinos@sch.gr

Greek

Ράλλη Πέτρου 432, 184 51, Νίκαια

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, θα χρησιμοποιήσουν την online εφαρμογή Teachable Machine της Google, για να δημιουργήσουν, εκπαιδεύσουν, αξιολογήσουν μοντέλα μηχανικής μάθησης για την αναγνώριση εικόνων.

Θα εκτελέσουν δύο δραστηριότητες:

α) Αναγνώριση εικόνων: γάτες - σκύλοι

β) Αναγνώριση εικόνων: συναισθήματα (χαρά, λύπη, θυμός)

Οι εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν για τη εκπαίδευση και τον έλεγχο των μοντέλων, παρέχονται στους μαθητές από τον εκπαιδευτικό, για οικονομία χρόνου. 

Αναλυτικά για την κάθε μία δραστηριότητα, δείτε εδώ:
https://gpsoinos.sites.sch.gr/wordpress_e/teachable-machine-anagnorisi-eikonon-skyloi-kai-gates/ 
και εδώ:
https://gpsoinos.sites.sch.gr/wordpress_e/teachable-machine-anagnorisi-eikonon-synaisthimata/

    Primary school
    Artificial intelligence

Nearby upcoming activities:

Dance Party: AI Edition
Mon, Oct 14, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της Δ Δημοτικού μαθαίνουν για τις έννοιες της τεχνητής νοημοσύνης (AI) για να δημιουργήσουν το δικό τους εικονικό πάρτι χορού που προβάλλει τους κορυφαίους καλλιτέχνες του σήμερα. Σε αυτή τη δραστηριότητα, οι μαθητές  αποκτούν μια εισαγωγική εμπειρία με την κωδικοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. 

Αυτό το μάθημα είναι γεμάτο με στιγμές χαράς, όπου οι μαθητές χρησιμοποιούν κώδικα για να χορογραφήσουν ένα χορευτικό θέαμα χρώματος και κίνησης χρησιμοποιώντας απλά μπλοκ κωδικοποίησης drag-and-drop. Οι μαθητές θα μυηθούν σε ένα A.I. Bot που θα κατευθύνουν για να βοηθήσουν να βρουν τα τέλεια εφέ που ταιριάζουν με τη διάθεση του χορού τους.

Μηχανική Μάθηση: Machine Learning for kids + Scratch: Αναγνώριση εικόνων – Γάτες και σκύλοι
Mon, Oct 21, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού, εκπαιδεύουν ένα μοντέλο Μηχανικής Μάθησης στον δικτυακό τόπο Machine Learning for kids να ξεχωρίζει εικόνες σκύλων από γάτες και στη συνέχεια προγραμματίζουν στο Scratch τη διεπαφή χρήστη και τον έλεγχο λειτουργίας του μοντέλου, χρησιμοποιώντας διάφορες εικόνες.

Δείτε αναλυτικά με τη δραστηριότητα, εδώ: https://gpsoinos.sites.sch.gr/wordpress_e/machine-learning-for-kids-scratch-anagnorisi-eikonon-gates-kai-skyloi/ 

 

Τεχνητή Νοημοσύνη για τους ωκεανούς (ώρα του κώδικα)
Mon, Oct 14, 2024 8:15 AM

Οι μαθητές της Γ Δημοτικού βοηθούν την Τεχνητή Νοημοσύνη να καθαρίσει τους ωκεανούς εκπαιδεύοντάς την να ανιχνεύει σκουπίδια! Μαθαίνουν για τα δεδομένα εκπαίδευσης και την προκατάληψη, και πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αντιμετωπίσει παγκόσμια προβλήματα.

Η δραστηριότητα φιλοξενείται στον δικτυακό τόπο Ώρα του κώδικα και μπορείτε να την βρείτε εδώ:
https://studio.code.org/s/oceans/lessons/1/levels/1