Coding and sustainability

Coding and sustainability

From Thursday, October 26, 2023 12:00 AM
to Sunday, December 31, 2023 12:00 AM

4o Νηπιαγωγείο Βόλου

Open in-person activity

Greek

Ελλάδα

Με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, εφαρμόσαμε μία δραστηριότητα κωδικοποίησης με βιωματικό τρόπο, στο φυσικό χώρο της τάξης. Παίξαμε ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι, όπου κάθε παιδί κρατάει και ένα γράμμα- κώδικα της λέξης ΟΧΙ. Τα παιδιά με την μουσική χορεύανε ελεύθερα στο χώρο και στο Στοπ, μέναν ακίνητα. Ένα παιδί έπρεπε να βάλει στη σειρά τα παιδιά- γράμματα, ώστε να σχηματιστεί η λέξη ΟΧΙ. Στη συνέχεια για εμπέδωση και αξιολόγηση της δράσης δώσαμε τα αντίστοιχα ατομικά φύλλα εργασίας, όπου κάθε παιδί έπρεπε να φτιάξει τον κώδικα της λέξης ΟΧΙ.

    Pre-primary education
    Unplugged activities Playful coding activities

Longitude: 22
Latitude: 39
Geoposition: 39,22

Nearby upcoming activities:

Happy eTwinning Day
Fri, May 9, 2025 5:05 PM
🇪🇺Let's prepare to celebrate Europe and eTwinning Days on May 9th with some simple coding activities. Europe Day - code cw25-7EpL1 eTwinning Day - code cw25-rTQGb
Ταξίδι στο Διάστημα
Mon, Feb 3, 2025 10:47 PM

Σε ένα μεγάλο χαρτόνι χωρισμένο σε τετράγωνα τα παιδιά ζωγραφίζουν το διάστημα και κολλούν τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Με ψηφιακό λογισμικό φτιάχνουμε έναν τροχό που περιλαμβάνει όλους τους πλανήτες. Κάθε παιδί είναι αστροναύτης, γυρίζει τον τροχό δυο φορές και σχεδιάζει ΄σε χαρτί το διαστημικό ταξίδι του από τον πρώτο πλανήτη που έφερε ο τροχός στον δεύτερο πλανήτη. Δεν επιτρέπεται να περάσουν από τετράγωνο που έχει άλλον πλανήτη. Προγραμματίζουν τη μελισσούλα Bee-Bot με βάση το σχέδιό τους και το ταξίδι ξεκινάει!

Where are the rainbow colors?
Tue, Apr 1, 2025 8:00 AM

As part of our Colourful Preschool Time project in April-May we will be dealing with rainbow day and its colors.

2nd activity: Rainbow - Pixel art

Children draw the rainbow, designed with the ZaplyCode app.

The activities of partner schools will be added to a collaborative video and the edit link will be shared with team members.