to Tuesday, October 10, 2023 12:30 PM
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ
Invite-only in-person activity
Greek
585 00, Καλύβια
Δίνεται στα παιδιά σχεδιασμένη σε ξύλινη επιφάνεια μια κυκλική σπείρα του Αρχιμήδη, υλικά loose parts όπως καπάκια πλαστικά και σιδερένια, γυάλινες χάντρες και ξύλινοι κύβοι. Δίνεται η πρόκληση στα παιδιά να καλύψουν την σπείρα, να ακολουθήσουν δηλαδή τις γραμμές της και ένα ορισμένο μοτίβο, το οποίο δίνεται από τη νηπιαγωγό.
Τα παιδιά ακολουθούν με προσοχή το μοτίβο: 4 πλαστικά λευκά καπάκια, 3 χάντρες, 2 σιδερένια καπάκια και έναν ξύλινξο κύβο μπλε. Συνεργάζονται όλα μαζί και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.
-
Pre-primary education
-
Unplugged activities
Playful coding activities
Art and creativity
Longitude: 22.217327
Latitude: 40.754978
Geoposition: 40.754978049127,22.217327450277
Nearby upcoming activities:

Τρισδιάστατο μήνυμα για την αειφορία
Τα παιδιά της Α΄ τάξης στα πλαίσια της Ενεργού Πολιτειότητας , ασχολούνται με τον Παγκόσμιο Στόχο 12, σε πρακτικές που προάγουν τη βιώσιμη κατανάλωση, μειώνοντας τα απόβλητα, ανακυκλώνοντας και υποστηρίζοντας προϊόντα και υπηρεσίες που δίνουν προτεραιότητα στη περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Ζητούμενο είναι να σχεδιαστεί ένα μαγνητάκι (π.χ. ψυγείου) με ένα μήνυμα για την αειφόρο ανάπτυξη που να αποτελείται από 4 λέξεις με το σχεδιαστικό πρόγραμμα Tinkercad.

CodeGreen: Ρομποτικές Περιπέτειες για Μικρούς Ενεργούς Πολίτες
«Στο πλαίσιο Επιμόρφωσης Νηπιαγωγών και Δασκάλων A’ Τάξης με Ρομποτικά και Ψηφιακά Εργαλεία στις Φυσικές Επιστήμες, την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και του Α.Π.Θ., σχεδιάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα (EUCodeWeek). Οι παραπάνω δραστηριότητες στοχεύουν στην καλλιέργεια της υπολογιστικής σκέψης και της δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων μέσω της αξιοποίησης της εκπαιδευτικής ρομποτικής και συνδέονται θεματικά με τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιλεγμένες Παγκόσμιες Ημέρες (π.χ. Ημέρα Περιβάλλοντος, Ημέρα Νερού, Ημέρα Ανακύκλωσης). Οι μαθητές καλούνται να αναλάβουν ρόλους "ψηφιακών εξερευνητών", προγραμματίζοντας ρομποτικές συσκευές για να επιλύσουν αποστολές που προσομοιώνουν πραγματικά προβλήματα του κόσμου μας. Παράλληλα, έχουν σχεδιαστεί unplugged δραστηριότητες, αξιοποιώντας πλέγματα, επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες ή/και ζάρια, δημιουργώντας έτσι ένα διαδραστικό και παιχνιώδες μαθησιακό περιβάλλον. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης χωρίς την ανάγκη τεχνολογικού εξοπλισμού, καλλιεργώντας παράλληλα τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την υπευθυνότητα. Οι δραστηριότητες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία των μαθητών και το εκπαιδευτικό πλαίσιο (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο). Στόχος: Να εμπνεύσουμε τα παιδιά να σκεφτούν πώς η τεχνολογία και η υπολογιστική σκέψη μπορούν να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, πράσινου και βιώσιμου κόσμου, μέσα από παιγνιώδεις, συνεργατικές και καινοτόμες δραστηριότητες.»
Τα παιδιά καλούνται να προγραμματίσουν Bee Bot (καρέτα-καρέτα) ώστε να φτάσει σ' ένα ασφαλές καταφύγιο, αποφεύγοντας τα σκουπίδια που υπάρχουν στο βυθό. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, θα γίνει συζήτηση για τα θαλάσσια ρύπανση και τις επιπτώσεις της στα ζώα. Στη συνέχεια, τα παιδιά προγραμματίζουν τη Beet Bot ωστέ να βρει την ασφαλέστερη διαδρομή μέσα στη θάλασσα. Για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η δράση, θα προστεθεί και ένα 2ο επιδαπέδιο ρομπότ - δύτης το οποίο θα ξεκινά από άλλο σημείο, με στόχος να αφαιρεί τις στάσεις- μολύνσεις από το βυθό έτσι ώστε η Καρέτα καρέτα να φτάσει στο ασφαλές καταφύγιο χωρίς να κινδυνεύσει από τη θαλάσσια ρύπανση.

The bee loves yellow flowers.
In May with our project: Colourful Preschool Time we will deal with the color yellow and bee day.
We will prepare a track with many flowers and our beebot will suck nectar only from the yellow flowers. Children will also be given a worksheet with two or more flowers, one of which will be yellow. The worksheets will be different for each child, depending on their age and familiarity with algorithms.
Alternatively, we can give children cards with code arrows and ask them to say whether the code is correct or not.