SANTORINI INTERACTIVE MAP

From Monday, October 3, 2022 8:00 AM
to Monday, October 31, 2022 12:00 AM

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ

Open in-person activity

mail@gym-empor.kyk.sch.gr

Greek

Εμπορειό

Οι μαθητές της γ' γυμνασίου στο μάθημα της πληροφορικής σχεδιάζουν μέσω scratch 3 online version έναν διαδραστικό χάρτη για το νησί τους τη Σαντορίνη.

Επίσης, ανά μικρές ομάδες θα σχεδιάσουν μικρά project που να έχουν σχέση με τη ζωή στο νησί, τα αξιοθεάτα και την ιστοριά του ηφαιστείου.

https://gym-empor.kyk.sch.gr/

    Secondary school Other (see description)
    Basic programming concepts Software development Visual/Block programming

Nearby upcoming activities:

Let's all code together!!!
Sun, May 19, 2024 8:30 AM

Αυτή η δραστηριότητα αναπτύσσει το λεξιλόγιο των παιδιών, επιτρέποντάς τους να συζητήσουν τα συναισθήματα και τις αιτίες αυτών των συναισθημάτων. Θα χρησιμοποιήσουν ένα ρομπότ δαπέδου για να μάθουν για τα συναισθήματα. Αυτή η δραστηριότητα λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από  τα παιδιά  όπου είναι δυνατόν. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κάμερα και να προσπαθήσουν να κάνουν λυπημένα, χαρούμενα, ανήσυχα, φοβισμένα, ενθουσιασμένα, θυμωμένα πρόσωπα.Υλικά: Bee-Bot - Εικόνες παιδιών με διαφορετικά πρόσωπα. - Πίστα χαλάκι με τετράγωνα στα  οποία κολλάμε τις εικόνες και προγραμματιζουν το ρομπότ να  οδηγηθεί με τις κατάλληλες εντολές.

Ηλεκτρονικό σκάκι
Fri, Feb 23, 2024 12:00 AM
 

Συνεχίζει η εκμάθηση των φιγούρων και των κινήσεων μετά από το επιδαπέδιο σκάκι στην αυλή του σχολείου στην αίθουσα των υπολογιστών με τις δραστηριότητες του https://lichess.org/

Οι μαθητές θα αποθηκεύσουν τις φιγούρες στο σκάκι και τις κινήσεις που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάθε πιόνι χωριστά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον του υπολογιστή του. Θα δοκιμάσουν τις γνώσεις που έμαθαν παίζοντας στο επιδαπέδιο σκάκι της αυλής. 

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"
Mon, Sep 11, 2023 12:00 AM

Ο προγραμματισμός στο περιβάλλον "ΓΛΩΣΣΑ"