"Τα ζώα του δάσους ... απειλούνται!"

From Monday, January 18, 2021 9:00 AM
to Thursday, January 21, 2021 1:00 PM

22ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου

Open in-person activity

kon.papadogona@gmail.com

Greek

Μάνου Κατράκη 66, 187 58, Κερατσίνι

Στα πλαίσια του προγράμματος etwinning με τίτλο:" Schools defenders of the earth", τα παιδιά ασχολήθηκαν με τις συνθήκες διαβίωσης όλων των ζώων πάνω στον πλανήτη γη. Στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, έμαθαν για τα ζώα του της ζούγκλας όπου απειλούνται με εξαφάνιση. Έφτιαξαν μια ιστορία, όπου τα ζώα αντιμετώπιζαν τους πιθανούς κινδύνους όπως: οι φωτιές, ο άνθρωπος- κυνηγός, η έλλειψη τροφής και κατάφεραν να πείσουν τους ανθρώπους να ενεργοποιηθούν για να σώσουν τόσο τον πλανήτη όσο και τα ίδια τα ζώα. Στην πίστα το bee bot μετατράπηκε σε ζώο και τα παιδιά, το οδήγησαν για να διηγηθούν την ιστορία, αλλά και να αλλάξουν τη σειρά, τονίζοντας κάθε φορά πόσο σημαντικό είναι το κάθε πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν τα ζώα που απειλούνται.

https://blogs.sch.gr/kpapadog/

    Pre-primary education
    Basic programming concepts Robotics Playful coding activities Art and creativity

Nearby upcoming activities:

Η Κοτούλα Κοκοκό
Wed, May 15, 2024 12:00 AM

Η κοτούλα Κοκοκό

έκανε χρυσό συγό

να το κρύψει προσπαθεί

το κουνάβι μην το βρει!

Αχ! κοτούλα Κοκοκό

τρέχα τρέχα στο λεπτό

κρύψε το χρυσό αυγό

πίσω (μέσα) από το δέντρο-λουλούδι-βράχο-           

(στο κοτέτσι) αυτό.

Διαθεματική ενσωμάτωση δράσεων κώδικα στα Γλωσσικά μαθήματα
Wed, Apr 10, 2024 6:00 PM

Kατά τη διάρκεια του online training στις 10 Απριλίου 2024, θα παρουσιαστεί η διαθεματική προσέγγιση διδακτικών αντικειμένων δημοτικού σχολείου μέσα από δραστηριότητες κώδικα και προγραμματισμού. Θα παρουσιαστούν δραστηριότητες  στις οποίες τα παιδιά θα μπορούν να ασκηθούν στην ορθογραφία και τη σωστή χρήση λέξεων, στην εφαρμογή γραμματικών φαινόμενων καθώς και την παραγωγή γραπτού λόγου με τη βοήθεια μικρών ρομποτικών συσκευών. Οι δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στη δράση θα καρφιτσώσουν τις δραστηριότητές τους στο παρακάτω padlet, https://padlet.com/32dimtablet7_/m-ai-tvd0d65zu23l9ujl.

Απόδραση από τον κήπο
Mon, Apr 15, 2024 12:00 AM

Προγραμματίζουμε τη Bee-Bot να αποφύγει εμπόδια που αντιπροσωπεύουν λουλούδια ή έντομα για να αποδράσει από έναν κήπο.O κήπος αποτυπώνεται σε μια πίστα -χαλάκι ΒΕΕΒΟΤ. Αυτή η δραστηριότητα δημιουργήθηκε ως μέρος του  EU Code Week Local Training που διοργανώνεται από τους  επικεφαλής Leading Teachers   της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα στην Αθήνα.