Design4Rescue Projesi / Robotik-Kodlama Atölyesi

Design4Rescue Projesi / Robotik-Kodlama Atölyesi

From Saturday, October 12, 2019 9:00 AM
to Sunday, October 13, 2019 5:00 PM

ODTÜ BİLTEMM Merkezi

Invite-only in-person activity

ODTÜ-Eğitim Fakültesi, Üniversiteler, ODTÜ Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 06800, Çankaya, Ankara, TUR

Desgin4Rescue Projesi ODTÜ BİLTEMM Merkezi ve Indiana Üniversitesi P-16 Eğitimi Araştırma ve İşbirliği Merkezinin ortaklığındadır. Yürütücülüğünü ODTÜ Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Şerife Sevinç'in yaptığı proje, ABD Dışişleri Bakanlığı (ABD Ankara Büyükelçiliği) tarafından desteklenmektedir. Proje kapsamında, öğretmenlere ve öğretmen adaylarına yönelik arama-kurtarma temalı robotik-kodlama etkinlikleri geliştirilmiştir. Bu etkinliklerle katılımcıların robotik-kodlamaya dari bilgilerinin ve farkındalıklarının arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.

http://biltemm.metu.edu.tr

    Higher Education
    Basic programming concepts Robotics Other Visual/Block programming Motivation and awareness raising

Longitude: 32.77683
Latitude: 39.90021
Geoposition: 39.90021000000007,32.776830000000075

Nearby upcoming activities:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinliği
Tue, May 13, 2025 9:30 AM

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen bu Code Week etkinliği, öğrencilerin hem dijital becerilerini geliştirmelerini hem de milli değerleri teknolojiyle harmanlamalarını amaçlamaktadır.
Etkinlik, okul öncesinden liseye kadar farklı yaş gruplarındaki öğrenciler için seviyelerine uygun kodlama projeleri ve yaratıcı dijital çalışmalar sunar. Bu sayede öğrenciler, 19 Mayıs’ın tarihi ve kültürel önemini daha derinlemesine kavrarken, aynı zamanda eğlenceli ve öğretici bir dijital üretim süreci deneyimlerler.

Bu özel günde düzenlenen etkinliklerin temel hedefi; gençlerin Atatürk’e olan saygılarını, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine duydukları bağlılığı dijital ortamda ifade etmelerine olanak sağlamaktır. Aynı zamanda çocuklar ve gençler; algoritmik düşünme, problem çözme ve yaratıcılık gibi 21. yüzyıl becerilerini pekiştirirler.

Etkinlikler, her yaş grubunun bilgi düzeyine uygun şekilde tasarlanarak, öğrencilerin hem teknolojiyi etkin kullanmalarına hem de bayramın ruhunu yaşayarak öğrenmelerine katkı sağlar.

KURTULUŞU KODLUYORUM
Thu, May 15, 2025 6:54 PM

"Kurtuluşu Kodluyorum", 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak düzenlenen bir CodeWeek etkinliğidir. Bu etkinlik; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik olarak tasarlanmış, yaş gruplarına uygun kodlama çalışmalarıyla çocukların ve gençlerin dijital becerilerini geliştirirken milli değerleriyle bağ kurmalarını hedeflemektedir. Etkinlik kapsamında öğrenciler, 19 Mayıs’ın tarihi ve manevi önemini eğlenceli ve öğretici yollarla keşfederken; aynı zamanda yaratıcı projeler üreterek kendilerini dijital ortamda ifade etme fırsatı bulacaklardır. "Kurtuluşu Kodluyorum" etkinliğinin temel amacı; öğrencilerin 19 Mayıs coşkusunu kodlama yoluyla kutlamalarını sağlamak, problem çözme, algoritmik düşünme ve yaratıcı ifade becerilerini geliştirmektir. Etkinlikler, her yaş grubunun seviyesine uygun olacak şekilde farklılaştırılabilir. Bu öğrenme deneyimi, öğrencilerin hem teknik hem de kültürel gelişimlerine katkı sunarken, 21. yüzyıl becerilerini kazanarak geçmişten ilham alıp geleceği şekillendirmelerine olanak tanımaktadır.

Pictoblox ile yapay zeka
Sat, Oct 26, 2024 8:58 PM

Pictoblox programı ile Python yaparak yapay zekayı öğreneceğiz.