Patras Junior Codecamp

From Saturday, October 5, 2019 10:00 AM
to Sunday, October 20, 2019 2:00 PM

InterMediaKT

Open in-person activity

patrascodecamp@gmail.com

Gounari, Patras, Greece

Το Patras Junior Codecamp 2019 στοχεύει στην εισαγωγή του συναρπαστικού κόσμου του Προγραμματισμού και της Τεχνολογίας σε 300 μαθητές της πόλης μας. Οι προγραμματιστές και οι εκπαιδευτικοί της κοινότητας του Patras Codecamp θα είναι οι οδηγοί τους για τρία διαδοχικά Σαββατοκύριακα (5-6, 12-13, 19-20) τον Οκτώβριο του 2019. Σάββατο 05/10 – Προγραμματίζω με Scratch - Εισαγωγή στο Scratch συνοδευόμενη από πρακτικά μαθήματα σε υπολογιστή. Ανάπτυξη απλών και προηγμένων εφαρμογών από τους μαθητές, χρησιμοποιώντας το Scratch. Κυριακή 06/10 – Παιχνίδι με Arduino - Παρουσίαση της πλακέτας Arduino και των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων καθώς και δημιουργία σχετικών κυκλωμάτων. Σάββατο 12/10 – Καλώς ήρθατε στο διαδίκτυο – Εισαγωγή στην HTML - Εισαγωγή στο πώς λειτουργεί ο παγκόσμιος ιστός και οι ιστότοποι και σχεδιασμός ιστοσελίδων με HTML. Κυριακή 13/10 – Οι 3D εκτυπωτές είναι διασκέδαση! - Μαθαίνουμε για τους τρισδιάστατους εκτυπωτές και δημιουργούμε τις δικές μας 3D εκτυπώσεις. Σάββατο 19/10 – Το μέλλον είναι εδώ! Εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα - Εισαγωγή στις φουτουριστικές τεχνολογίες της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Παίζουμε και διασκεδάζουμε με εφαρμογές VR! Κυριακή 20/10 – Γυναίκες στην Τεχνολογία! - Εργαστήριο μάθησης, ενδυνάμωσης κι έμπνευσης, από γυναίκες που μετέτρεψαν το πάθος τους για υπολογιστές σε εργασία. Ένα εργαστήριο διαφορετικό, που θέλει να αναδείξει ότι ο κόσμος της τεχνολογίας είναι εξίσου συναρπαστικός για όλους, γι' αυτό και καλούμε κορίτσια κι αγόρια να τον ανακαλύψουν μαζί μας! Η συμμετοχή στα διαδραστικά εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθούν, όπως πάντα, στον φιλόξενο και ανανεωμένο 3ο όροφο του POS4Work (Γούναρη 69, Πάτρα). Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μαθητών στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης: https://patrascodecamp.eu/junior/. Η εγγραφή είναι απαραίτητη.

    Primary school Secondary school Other (see description)
    Basic programming concepts Web development Data manipulation and visualisation Robotics Hardware Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming Game design 3D printing Augmented reality Motivation and awareness raising Promoting diversity

Nearby upcoming activities:

Earth day Coding
Mon, Apr 22, 2024 9:00 AM

Coloring by number

Earth day Coding
Mon, Apr 22, 2024 9:00 AM

Coloring by number...!

Easter Egg Coding / Coding de Paște.
Thu, Apr 25, 2024 1:00 PM

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν πασχαλινά αυγά με βάση τα χρώματα, προσδιορίζοντας πρώτα το χρώμα του κάθε αριθμού που δίνονται σε κάθε φύλλο εργασίας.