to Monday, May 12, 2025 4:43 PM
nahit menteşe anadolu lisesi
Open in-person activity
Turkish
KÜÇÜK KAYAŞ MAH. 1865 SK. NAHIT MENTEŞE ANADOLU LISESI BLOK NO: 6/3 MAMAK / ANKARA
“Anneler Gününde Kodluyoruz” etkinliği, EU Code Week kapsamında 02–11 Mayıs 2025 tarihleri arasında YEĞİTEK (Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü) koordinatörlüğünde ülke genelinde gerçekleştirilecektir. Etkinlik, öğrencilerin algoritmik düşünme, problem çözme, dijital üretkenlik ve yaratıcılık gibi becerilerini geliştirirken; aynı zamanda Anneler Günü’nün anlam ve önemini teknoloji aracılığıyla yaratıcı bir biçimde ifade etmelerini amaçlamaktadır. Bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama etkinlikleri sayesinde öğrenciler, temel programlama bilgilerini pekiştirirken aynı zamanda dikkat, yönerge takibi ve ifade becerilerini geliştirerek anlamlı ve duygusal bir öğrenme deneyimi yaşayacaklardır.
-
Secondary school
-
Data manipulation and visualisation
Other
Motivation and awareness raising
Promoting diversity
Longitude: 39.661725
Latitude: 40.966411
Geoposition: 40.966410597771,39.661725312314
Nearby upcoming activities:

Dijital kodlama yapıyorum
çocuklar bilgisayar taplet telefon a indirdikleri uygulamalar ile kodlama yapmayı öğrenerek kod yazmayı ögrendiler.

Careers in Digital
Careers in Digital is part of EU Code Week targeting 15–18-year-olds and educators to explore exciting and varied digital careers. Discover role models doing their dream job in digital - dive into their motivational videos and career pathways and explore our Careers in Digital Guide to understand the variety of roles and how to get there. If you’re an educator download our new Career Day Toolkit to help organise open day sessions for schools and colleges or try out our new Vocational Education toolkit to hold practical creative sessions, created by Fondazione Links and CISCO. We strive to showcase the diverse opportunities in digital careers beyond coding. Unlock your potential and dive into the world of digital careers today!

KODLAMA
Çocuklar için tasarım düşünme, problem çözme becerilerini geliştirmeyi ve kodlama becerilerini geliştirmeyi amaçladığımız kodlama eğitimine 3 yıldır devam etmekteyiz. Bu sayede çocukların zihinlerini açık tutarak, merak duygularını tatmin etmeyi hedefliyoruz.