to Sunday, May 11, 2025 3:21 PM
ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ KODLAMAYI ÖĞRENİYOR
Open in-person activity
Turkish
Mimarsinan, Nefi Caddesi 11, 38020, Kocasinan, Kayseri, TUR
Bilgisayarlı ve bilgisayarsız etkinliklerden oluşan bu özel çalışmada öğrencilerimiz algoritmalaryardımıyla annelerine olan sevgilerini dökerler.Blok tabanlı kodlama uygulamalarıyla anne temalı dijital kartlaroluşturabilirler.
-
Pre-primary education
Primary school
Secondary school
Higher Education
Post graduate students
Employed adults
-
Basic programming concepts
Web development
Mobile app development
Visual/Block programming
Game design
Internet of things and wearable computing
Longitude: 35.511808
Latitude: 38.732528
Geoposition: 38.732527517123,35.511807583045
Nearby upcoming activities:

Let's Construct Green Tomorrows Together
etwinning projemiz olan Let's Construct Green Tomorrows Together projesi kapsamında kod oluşturmak istedik. Proje ekibimizle birlikte bunkodu kullanacagiz.

Bir Sevgi Dili Algoritması:Anne
Bilgisayarlı ve bilgisayarsız etkinliklerden oluşan bu özel çalışmada, öğrencilerimiz algoritmalar yardımıyla annelerine olan sevgilerini satırlara dökerken, aynı zamanda problem çözme ve yaratıcı düşünme becerilerini de geliştirecekler. Blok tabanlı kodlama uygulamalarıyla "anne" temalı dijital kartlar,çeşitli kodlama oyunlarıyla sevgiyi anlatan basit ama etkili algoritmalar oluşturabilecekler.
Bilgisayarsız etkinliklerde ise öğrenciler, çizgi izleyen robotlar yerine sevgiyle izlenen yollar çizerek, origamiyle kalpli algoritmalar tasarlayarak, kartonlarla “kod bloğu kalpler” inşa ederek annelere özel duygusal mesajlar içeren “Sevgi Döngüsü” oyunları oynayacaklar.
Bu etkinlik, teknoloji ile duyguların buluştuğu noktada, öğrencilerimize hem kodlamayı sevdirecek hem de annelerine duydukları sevgiyi ifade edebilecekleri yaratıcı bir platform sunacaktır.
“Bir Sevgi Algoritması: ANNE” etkinliği ile çocuklarımız sadece kod yazmayacaklar; aynı zamanda sevgiyi satırlara dökebilecekler.

İç Anadolu Bölgesimizde Kod-Bilişim
28 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında, Dünya Fikri Mülkiyet, Kişisel Verileri Koruma ve Bilişim Haftası kapsamında tüm öğretmenlerimizi her kademede ders, atölye, webinar, seminer, sergi ve proje kodlama etkinlikleri düzenlemeye davet ediyoruz.Bu süreçte, dünyanın en büyük dijital eğitim platformlarından biri olan EBA'nın (Eğitim Bilişim Ağı) Bilim ve Teknoloji, Kodlama, Siber Güvenlik, Telif Hakları ve Dünya Fikri Mülkiyet içeriklerinden yararlanabiliriz.
Amacımız; teknoloji üretiminin önemini kavratmak, algoritmaların, kodların gücünü kutlamak ve geleceğin dijital dünyasını bilinçli bireylerle şekillendirmektir.
Etkinliklerimizde öğrencilerimizin kişisel verilerin korunması, telif haklarına saygı ve dijital üretimde etik ilkeler gibi konularda farkındalık kazanmaları hedeflenmektedir.