GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ

From Monday, February 10, 2025 11:10 AM
to Wednesday, February 12, 2025 11:10 AM

Buca Atatürk Ortaokulu

Open in-person activity

Turkish

Göksu, 649/11. Sokak 1, 35380, Buca, İzmir, TUR

Güvenli İnternet Günü'nü öğrencilerimizle kodlama etkinlikleri yaparak kutlayacağız. Bilgisayarsız kodlama etkinlikleri, blok tabanlı kodlama, web2 araçları kullanarak etkinlikler yaparak, interneti güvenli kullanma, siber zorbalık, sosyal medya paylaşımlarında farkındalık yaratacağız. 

    Primary school
    Other Unplugged activities Playful coding activities Art and creativity Visual/Block programming

Longitude: 27.142597
Latitude: 38.368775
Geoposition: 38.368775298991,27.1425972074

Nearby upcoming activities:

MiniCoder’larla Almanca
Mon, Oct 14, 2024 9:00 AM

Lise öğrencileri kodlama ve eğitsel oyunlar aracılığıyla anaokulu öğrencilerine Almanca'nın temel kelimelerini öğretmeyi amaçlamaktadır. Kodlama temelli etkinliklerde, lise öğrencileri eğlenceli ve renkli dijital aktiviteler tasarlayarak, küçük yaş gruplarının Almanca diline giriş yapmalarını kolaylaştırır.

Kodladık öğrendik, kodlattık öğrettik
Mon, Oct 21, 2024 9:23 PM

Lise öğrencilerimizin Almanca öğrenirken modern kodlama tekniklerini öğrenmeleri ve bunu da dil edinim sürecine yedirmeleri hedeflenmektedir.Bunun için kodlayarak ve eğlenerek dil öğrenme araçları ve içerikleri geliştirme çalışmaları yapılacaktır.Akabinde de geliştirdikleri bilgisayarlı ve bilgisayarsız kodlama çıktıları 6-8 yaş arasındaki öğrenci gruplarında dil öğretim aracı olarak kullanılacaktır.

Bu plan,

-Hem küçük yaştaki çocukların hem de lise öğrencilerinin kodlama ve dil öğrenim süreçlerine katkıda bulunur.

-Öğrenci gruplarının sosyal ve bilişsel becerileri geliştirmelerine olanak sağlar.

-Faydalılık yönünden sosyal çalışma, süreçler bakımından bilimsel uygulamalar kategorisinde yürütülür.

Aç Tırtıl Hikayesi Kodlama
Mon, Dec 2, 2024 7:56 PM

''Aç Tırtıl'' hikayesinden yola çıkarak bir kodlama zemini hazırlanır. Bu zemin masada veya yerde olacak şekilde yaş grubuna göre ayarlanmış olan kare şeklindeki ızgaralardan meydana gelir. (Örn: 4 Yaş için 5x5 veya; 5 yaş için 7x7 karelerden oluşan ızgara tasarlanabilir.) ·    Hikayeyi ızgarada çalışmadan önce çocuklarla hikaye sıralama çalışması yapılır.  Başlangıç ve bitiş noktalarını hikayedeki gibi tırtıl ile başlayıp kelebeğe dönüştüğü son haliyle tamamlanır. Kelebeğe dönüşene kadar geçen sürede tırtılın yedikleri Pazartesi günü 1 elma, Salı günü 2 armut, Çarşamba günü 3 erik, Perşembe günü 4 çilek, Cuma günü 5 portakal yer. Cumartesi günü ise bir sürü şey yer (1 dilim çikolatalı kek, bir külah dondurma, 1 turşu, 1 dilim peynir, bir dilim salam, 1 lolipop, 1 dilim vişneli turta, 1 sosis, 1 cupkek, 1 dilim karpuz). Pazar günü, yeşil bir yaprak olmak üzere ızgaradaki karelere yerleştirilir. Oyun öğretmen rehberliğinde bir tur oynanır, ardından çocuklardan biri yönerge veren biri kodları uygulayan olarak partner olur. Kodlama tırtıldan başlayarak tüm yiyecekler yendikten sonra kelebeğe dönüşene kadar devam eder. Aşağı, yukarı, sağ ve sol yön okları ile tırtılın ulaşması gereken yiyeceğe göre yönergeler kodlanır (1 adım yukarı, iki adım sağ, bir adım yukarı vb.) Izgara tamamlandıktan sonra partnerler yer değiştirip ızgarayı tekrar eder. 

Not: Etkinlik ''Kafası Karışık Bukalemun'' kitabına da uyarlanabilir.